h1

PREDSTAVITEV ŠD PEDAL

Športno društvo Pedal smo v letu 2006 ustanovili trije daljnovidni člani, vsi rekreativni športniki, ki smo v razvoju gorskega kolesarjenja v naši dolini videli širši potencial in nam ni bilo vseeno za nerazvitost MTBja pri nas na Cerkljanskem. Konec koncev si lahko odkrito priznamo, da smo bili že 2006 leta vsaj 10 let »za svetom«. Zdaj počasi dohitevamo »svet«.

Dejavnost ŠD Pedal zajema skrb za naravo, urejanje poti, udeleževanje na kolesarskih prireditvah in organizacijo le teh. Vse več znanja in časa vlagamo tudi v delo z mladimi. Pod našim mentorstvom trenirajo in se izobražujejo, ob vikendih pa so prisotni na tekmah XC, DH, enduro in eliminator po Sloveniji in sosednjih državah. V letu 2011 smo prvič tudi uspešno organizirali tekmo za pokal Slovenije v spustu DH Cerkno 2011, ki je takoj dobila sloves kot ena izmed najboljših dirk, ponovitev pa je doživela še v letu 2012.

Od leta 201o smo Pedalovci tudi člani Kolesarske zveze Slovenije in imamo dve tekmovalni ekipi – PEDAL RACING TEAM enduro in downhill/spust. V vsaki je združenih okrog 10 fantov (v enduru imamo tudi predstavnico nežnejšega spola, Sašo Bevk), ki tekmujejo na vseh dirkah slovenskega pokala in na izbranih dirkah v tujini.

Vsakoletno izpeljemo v septembru že tradicionalno turo Tour de Cerkno mountains, ki nas popelje prek vseh najvišjih vrhov, ki obdajajo cerkljansko dolino: Lajše, Škofje, Črni vrh in Porezen.

V letu 2013 bo pod našim vodstvom v centru Cerkna zaživel projekt čezmejnega kolesarskega povezovanja INTERBIKE z izposojo koles, vodenimi izleti in servisno delavnico.

Vedno bolj in zgledno pa sodelujemo tudi z drugimi društvi in organizacijami v Cerknem: C.M.A.K., LTO laufar, RAJ, KUD; Agencija LARS…

Vsi zainteresirani športniki, ki bi se radi pridružili zanimivi druščini lahko konatktirate ŠD Pedal na: ales.makuc@siol.net ali na 031 851 539

%d bloggers like this: