h1

Enduro Rogla

september 13, 2015

Le teden dni po Black hole enduru, se je na Rogli nadaljevala serija 4fun. Na štartu se je pojavilo precejšnje število naših najboljših endurašev, poleg njih pa smo lahko videli tudi veliko število novih, bolj rekreativnih tekmovalcev, za katere je serija 4fun praktično tudi namenjena. Število vseh nastopajočih – 107, je obljubljalo pestro dirkaško soboto, format dirkanja z dvema različnima hitrostnima preizkušnjama in vsaj tremi vožnjami na vsaki, pa je bil pravi zadetek v polno.

 

Jan je bil na Rogli med favoriti

Jan je bil na Rogli med favoriti

 

Sobotno dopoldne je bilo namenjeno treningom, a se je že takoj zalomilo, saj je zaradi prevelikega števila nastopajočih in prepočasne sedežnice le redkim uspelo odpeljati obe hitrostni preizkušnji vsaj enkrat. Glede na to, da smo bili vsi tekmovalci na istem, se niti nismo preveč pritoževali. Vedeli smo, da bomo pač morali na vseh treh ponovitvah hp-jev dati vse od sebe že na začetku.

 

Bačnar je s svojo hitrostjo dobesedno presenetil

Bačnar je s svojo hitrostjo dobesedno presenetil

 

V takšnem tempu so začeli vsi naši najhitrejši tekmovalci. Jan Štucin se je nekaj časa spogledoval še s stopničkami, a je z dvema malo večjima napakama na tako selektivni dirki zdrsnil na, vseeno odlično 6. mesto. Mladinca Istenič in Trobec sta prvo hitrostno preizkušnjo vozila skoraj do sekunde identično, med njiju pa se je vmešal še veteran Bačnar. Istenič je vseeno znanje in energijo pretvoril sebi v prid in končal na 2. mestu med mladinci, ter 9. skupno. Bačnar je tokrat pritiskal na vso moč, predvsem zaradi dvoboja z Iztokom Slapnikom za 2. mesto med veterani. Na koncu je moral priznati premoč za dobro sekundo, a se je vseeno zelo razveselil zasluženega 3. mesta v kategoriji in 11. skupno. Trobcu so na koncu malo pošle moči, tako da je zaključil tik za Bačnarjem, na še vedno odličnem 3. mestu med mladino in 12. skupno.

 

Istenič med nizkim preletom Rogle

Istenič med nizkim preletom Rogle

 

Ostali naši mladinci so ponovno zaključili bolj v ozadju. Izmed četverice je bil še najboljši Adrijan Jesenko, za njim se je uvrstil Benjamin Vidmar Lapanja, še malo nižje po razpredelnici pa brata Nik in Neven Tušar, ki sta imela poleg padcev še probleme s kravami na progi. Rogla je sredi poletne sezone namreč dom za številno govedo iz okoliških kmetij in očitno so bili nekateri tekmovalci dovolj zanimivi za ogled.

 

Neven Tušar se je med dirko prelevil celo v planšarja

Neven Tušar se je med dirko prelevil v planšarja

To je bila predzadnja dirka serije 4 fun in samo upamo lahko, da bo tudi zadnja, v Kranjski Gori gostila tako pisano druščino enduraških navdušencev, s katerimi je pravi užitek tekmovati, ter se na koncu veseliti skupnih uspehov.

 

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: