h1

Black hole enduro

september 4, 2015

Na četrto letošnjo dirko v poaklu Sloenduro so se naši tekmovalci konec julija podali na Koroško. Black hole bike fest, ki za cel teden dni združi kolesarje od blizu in daleč se je zaključil s trodnevnim tekmovanjem serije, kar je bilo za marsikaterega tekmovalca kar malo preveč. Prvi dan je bil na sporedu vsem znani prolog po stopnišču v centru Raven, drugi dan so se tekmovalci odpravili čez mejo na avtstrijski del Pece, tretji dan pa celo pod njeno površje – v rudnik. Za Pedalovce je bila to bolj dirka “za pozabit”kot kaj drugega. Poleg vseh mogočih logističnih zapletov (okvara kombija, prometna nesreča,…), se je pri spustu s Pece prav grdo poškodoval Boštjan Marcina. Po padcu, ko je v transu že poprijel za krmilo, ga je odprti zlom kosti na levi roki popeljal naravnost v bolnišnico.

 

Tadej je kljub malo slabši uvrstitvi še vedno med peterico

Tadej je kljub malo slabši uvrstitvi še vedno med peterico

 

Od ostalih naših se je tokrat najbolje znašel Jan Štucin. Postavil je nekaj zelo odličnih časov, na koncu pa na skupnem 7. mestu pristal tik pred klubskim rivalom Razpetom. Ta je samo v dveh besedah:” Ni šlo,” opisal potek vseh treh dni. Odlično je kazalo našemu mladincu Isteniču. Že od samega začetka se je z lepo prednostjo vozil na prvem mestu, nato pa se je na eni izmed etap izgubil. Dobesedno izgubil. V enem izmed slabše označenih križišč je zgrešil pot in tako je prvo mesto med mladinci postalo drugo.

 

Prvi Pedalovec Blackhola - Jan Štucin

Prvi Pedalovec Blackhola – Jan Štucin

 

Ostala dva mladinca Tušar in Jesenko, sta bolj pri repu razpredelnice nabirala prepotrebne izkušnje iz večjih tekmovanj. Na koncu velja še omeniti fairplay Mihe Spruka, ki je nesebično pomagal ponesrečenemu tekmovalcu neglede na sekunde na štoparici. Bravo Miha!

 

Če se vam zdi, da se je fant na sliki malce izgubil, bo to kar držalo...

Če se vam zdi, da se je fant na sliki malce izgubil, bo to kar držalo…

 

Tekmovalna sezona Sloenduro 2015 se je prevesila v drugo polovico, utrujeni tekmovalci pa vseeno ne počivajo in lovijo sleherne točke na vsaki tekmi. Bo tako tudi na naslednji?

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: