h1

Enduro Soča 2015

avgust 6, 2015

Zadnji vikend v juniju je severozahodni del Slovenije gostil 3. dirko za Sloenduro pokal. Kraj dogajanja je bil natanko v Bovcu in njegovi okolici, kjer so tekmovalce v dveh dneh, začinjenih z dežjem, pričakale tehnično zahtevne proge polne kamenja in korenin.

 

Na tehničnih odsekih izbira prave linije prinese kar nekaj sekund...

Na tehničnih odsekih izbira prave linije prinese kar nekaj sekund…

 

Sobotni prolog je bil zaradi popoldanske nevihte in posledično spolzkih bovških ulic celo odpovedan. Nedeljsko jutro je nato postreglo s soncem, a so poti v gozdu kljub temu ostale mokre in tako so tekmovalci v izogib poškodbam vozili malenkost bolj previdno, nekajkrat pa je bilo potrebno tudi peš čez največje ovire.

 

Matjaž Istenič je hiter, a ga smola skoraj vedno ujame

Matjaž Istenič je hiter, a ga smola skoraj vedno ujame

 

Elitaša Tadej Razpet in Jan Štucin, sta na kratkem enduru, vsak z eno napako končala na 4., oziroma 5. mestu med elito. Jan je imel probleme na 2. hitrostni preizkušnji, Tadej pa v zadnjem zavoju zadnje hp, ko je že videl cilj, kjer je zaradi padca za nekaj sekund predse spustil Štrancarja in Tancika, ter tako končal na 8. mestu generalno.

 

Mladinca 1. in 3.

Mladinca 1. in 3.

 

Ponovno sta se odlično odrezala mladinca. Matjaž Istenič je zmagal, kljub smoli na 3. hp, ko se mu je strgala veriga, Maks Trobec pa je pristal na 3. mestu, njegova vožnja pa je vsebovala nekaj artističnih vložkov.

 

Enduro Soča je bil za Boštjana malo prevelik zalogaj

Enduro Soča je bil za Boštjana malo prevelik zalogaj

 

Malce bolj proti sredini razpredelnice sta končala še Boštjan Marcina, ki pravi da nikakor ni in ni šlo, češ da je bila proga tehnično prezahtevna, Jani Mrak pa je po prvih dveh hitrostnih preizkušnjah skoraj obupal, a se vseeno privlekel na cilj v drugi polovici nastopajočih.

Druga prireditev Endura v Bovcu je uspela precej bolje, kot lanskoletna premiera, ko je zaradi dežja nastopilo le okrog deset tekmovalcev. Tekmovalci so bili na koncu videti zadovoljni, vsi pa si drugo leto želijo za malenjkost več hitrostnih preizkušenj…

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: