h1

Enduro Kamnik

maj 13, 2015

Sredi aprila se je v sklopu Sloenduro začela tudi mini enduro serija, poimenovana 4fun. Enodnevne, krajše in neprezahtevne proge privabijo pisano druščino tekmovalcev, od dirkačev slovenskega pokala, ki bi radi pridobili še kakšno dodatno točko v skupnem seštevku, do takih, ki bi se resnično radi preizkusili na dirki, a so dvodnevne Sloenduro preizkušnje prevelik zalogaj. Gre torej “za zabavo”.

 

Če gre s Tadejem tako po zraku, je to definitivno hitro

Če gre s Tadejem tako po zraku, je to definitivno hitro

 

V Kamniku je bilo za to odlično poskrbljeno, le dež s snegom in mraz nista najbolje sodila v paket zabave. Najprej smo se vsi tekmovalci podali na 1. hitrostno preizkušnjo, ki je bila precej kratka, a zaradi drsečega terena in ciljnega spusta po skakalnici tudi zahtevna. Naš najboljši enduraš Tadej Razpet je dosegel odličen drugi čas in takoj pokazal, da brez pokala ne bo odšel iz Kamnika. Le nekaj sekund za njim, je s prvim časom med veterani v cilj pribrzel Janko Bačnar, mladinec Matjaž Istenič je s padcem dodal nekaj sekund, četrti pedalovec na dirki, Jani Mrak pa se je zaradi težav z zavorami le z muko privlekel do cilja in nato po drugi hitrostni preikušnji odstopil.

 

1. mesto!

1. mesto!

 

Druga hitrostna preizkušnja je bila uporabljena že v letu 2014, tako da so jo nekateri kolesarji že poznali, zaradi dežja pa je postala precej zahrbtna in tako so bili le redki tekmovalci, ki se niso pobirali iz blatnih kopeli. Veliko težavo je predstavljal tudi mraz, saj so morali tekmovalci preizkušnjo prevoziti najmanj 3x, to pa je pomenilo tudi tri polurne vzpone v razmočeni opremi. Razpetu se je na tej preizkušnji v boju za zlato nevarno približal domačin Huth, a hitra, konstantna vožnja, (v prvi je celo padel), je na koncu vseeno zadostovala za 4 sekunde razlike pred drugim mestom. Tudi Bačnarju se je v veteranski kategoriji približal domačin Tancik in ga prehitel, Bačnar pa je kljub padcu vseeno zadržal odlično 2. mesto, ter 8. skupno. Iste težave je imel mladinec Istenič, le da je bilo padcev malo več, na koncu pa vseeno 2. mesto med mladinci in 13. skupno.

 

Očiščena kolesa in umazane cunje

Očiščena kolesa in umazane cunje

 

Ko smo se v cilju končno otresli vse nesnage, smo ponosno dvignili zaslužene pokale, nato pa se odpravili novim stopničkam naproti.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: