h1

Enduro Čelešnk

november 10, 2014

Na sedmo in s tem predzadnjo preizkušnjo v pokalu Sloenduro smo se odpravili v hribe nad Blagovico, natančneje v bikepark Čelešnk. Organizatorji iz tamkajšnjega kluba so pripravili enodnevni enduro, sestavljen iz dveh hitrostnih preizkušenj, ki sta se ponovili po dvakrat. V skupnem seštevku je zmagal vsem znani Nejc Rutar, član ekipe Unior tools team, med ženskami pa je bila na štartu le Nina Rupnik in se s tem še dodatno utrdila v vodstvu Sloenduro pokala.

 

V skupnem seštevku je zmagal Nejc Rutar, med mladinci pa smo tega prizora z Janom in Matjažem že zelo navajeni.

V skupnem seštevku je zmagal Nejc Rutar, med mladinci pa smo tega prizora z Janom in Matjažem že zelo navajeni.

 

Tudi člani Pedal racing teama so tekmovali odlično. Najhitreje je začel Jan Štucin, ki je na koncu tudi zmagal med mladinci, a naš najhitrejši elitaš Tadej Razpet mu je že na naslednji hp vrnil z malenkost večjo razliko. Enako se je zgodilo v drugem krogu, tako da ju je na koncu na 6. in 7. mestu ločilo zgolj 6 sekund.

 

Tadej Razpet s svojo hitrostjo skrbi za razpoznavnost znamke Wildcard cycles

Tadej Razpet s svojo hitrostjo skrbi za razpoznavnost znamke Wildcard cycles

 

Na 19. mestu najdemo veterana Bačnarja, ki je tudi tokrat dirkal na vso moč, a na žalost le v mejah svojih omejenih sposobnosti, je pa bilo to dovolj za 5 sekundno prednost pred vedno hitrim Matjažem Isteničem, ki se je pridružil Štucinu na tretji stopnički med mladinci.

 

 

Bačnar je sicer hiter, a Boštjan Marcina vztrajno nabira točke in se mu približuje

Bačnar je sicer hiter, a Boštjan Marcina (na sliki) vztrajno nabira točke in se mu približuje

 

Kot smo dosedaj že navajeni, da med najhitrejšimi na posameznih hitrostnih preizkušnjah najdemo tudi Davorja Kacina, a ga na koncu zaradi gumidefektov iščemo nižje pri končnih rezultatih ni bilo tokrat nič drugače. 23. mesto je bilo največ, kar je upal iztisniti iz nove Nukeproofove specialke in predrte zračnice na 3. hp.

 

Davor Kacin je v sezoni 2014 več € namenil zračnicam kot prijavninam.

Davor Kacin je v sezoni 2014 več € namenil zračnicam kot prijavninam.

 

Na Čelešniku se je tokrat prvič po poškodbi predstavil tudi Martin Rupnik, a je še daleč od bivše forme. Če sta se v prejšnjih sezonah z Boštjanom Marcino bojevala za sleherno sekundo je trenutno stanje na tehtnici precej bolj na Boštjanovi strani. Z rednimi treningi v zadnjem času se le-ta počasi že približuje Bačnarju. Saše Bevk tokrat na štartu ni bilo, smo pa v boj za sekundami poslali dva nova mladinca. Nik Tušar in Adrijan Jesenko sta prevozila prve metre enduro dirke in tako pridobila dragocene izkušnje za naslednje sezone.

 

Trenutek slave: Adrijan Jesenko in...

Trenutek slave: Adrijan Jesenko in…

 

...Nik Tušar

…Nik Tušar

 

Kratka a lepa dirka, ki je postregla z novimi zanimivimi borbami med kolesarji, oziroma s štoparico. Konec koncev je zato lahko tudi poročilo malce krajše kot ponavadi. Pika

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: