h1

Enduro Tolmin

julij 11, 2014

Četrta dirka za pokal Sloenduro je gostovala v Tolminu, v sklopu Soča outdoor festivala. Tekmovalci so morali že takoj po štartu premagati dolg dvourni vzpon iz Volčij do vrha Kolovrata. Vroče junijsko sonce, ki je ta dan pripekalo, je vsem skupaj precej otežilo razmere in kar nekaj tekmovalcev je odstopilo že na sami poti do prve hitrostne preizkušnje, še več pa potem proti drugi in tretji. Poleg peklenskih temperaturnih razmer pa je za precej slabe volje poskrbel časomerilski sistem. Ta je namreč, zaradi zamika štartnega intervala zabeležil samo čase prve hitrostne preizkušnje, ostalih dveh pa ne, tako da so na koncu kot uradni rezultati obveljali le tisti iz 1.hp.

 

Na štartu je še vse potekalo gladko

Na štartu je še vse potekalo gladko

 

Pedalovci so tokrat kar nekoliko presenetljivo pometli s konkurenco, stopničke so namreč dosegli v vseh kategorijah, kjer imajo aktivne tekmovalce. Najbolje se je ponovno odrezal Tadej Razpet, s skupnim 4. časom (4. Elite). Njegov prvi zasledovalec je bil Jan Štucin na 7. mestu (1. Junior), prav blizu, na 11. mestu (2. Masters1) pa je končal Janko Bačnar. Na 14. mestu (3. Junior) najdemo našega novega člana, mladinca Matjaža Isteniča. Hitri pobalin iz Vrhnike je presenetil že na Enduru Cerkno, tokrat pa se že zavihtel na stopničke. Na 18. mestu (12. elite) je dirko zaključil Davor Kacin, potem pa nekaj mest nižje zasledimo še Marka Muniha, Sašo Bevk (3. ženske) in Boštjana Marcino.

 

Jan Štucin je na treningih malo pretiraval z "ogledom" proge

Jan Štucin je na treningih malo pretiraval z “ogledom” proge

 

Pedalovi tekmovalci so bili enotni, da bi v cilju rajši videli celotne rezultate, pa tudi če bi bili zato uvrščeni kakšno mesto nižje. A če o vsakem tekmovalcu v nekaj stavkih povzamemo dogajanje na preostalih dveh hitrostnih preizkušnjah, vidimo da večjih razlik med rezultati ne bi bilo.

Tadej Razpet: je začel dirko na vso moč, kot se spodobi za pravega elitaša, a po njegovih besedah je že na 1.hp naredil precej drobnih napak, tako da je v drugi in tretji malo bolj pazil. V drugi je sicer naredil napako na počasnem delu, ko je moral s kolesa, a je bilo nadaljevanje tekoče, tako da izguba časa ni bila omembe vredna.

 

Tadejeva hitrost ni vprašljiva...

Tadejeva hitrost ni vprašljiva…

 

Jan Štucin: je odpeljal konstantno, sicer z manjšo napako na 3.hp, ko je ril po tolminski zemlji, spremljale pa so ga tudi bolečine v zapestju, saj je na sobotnih treningih grdo padel. Kljub temu prvo mesto v kategoriji verjetno ne bi bilo ogroženo.

Janko Bačnar: tako kot Razpet je začel na vso moč, saj je vedel da ga bo na 2. in 3.hp že izdajala kondicija, hkrati pa ni hotel ponoviti napake iz Cerknega, ko je začel prepočasi in stopničke izgubil že na 1.hp. Kljub nekaj napakam je končal kot 11., a bi šlo z lahkoto še hitreje. Na 2.hp prigod kar ni manjkalo. Najprej je kljub integralni čeladi podegustiral zajetnega komarja, kar mu je otežilo normalno dihanje na ravnih odsekih, nato pa je dohitel dva tekmovalca, od katerih se mu drugi ni umaknil in nekaj sekund je šlo v nebo. Udarca v mednožje in odtisnjene zadnje osi na 2.hp niti ne bomo omenjali, je pa Janko prepričan da bi kljub vsemu obdržal visoko pozicijo v skupnem seštevku.

 

Janko je še vedno hiter za stopničke, le planeti se morajo postaviti v pravo zaporednje

Janko je še vedno hiter za stopničke, le planeti se morajo postaviti v pravo zaporedje

 

Matjaž Istenič: druga dirka in eno samo uživanje v vožnji. Še največ problemov je imel v 1.hp, a vseeno postavil odličen čas.

 

Odličen rezultat za najstnika Matjaža Isteniča. Našli ga boste precej pri vrhu razpredelnice

Odličen rezultat za najstnika Matjaža Isteniča. Našli ga boste precej pri vrhu razpredelnice

 

Davor Kacin: ponovno težava s predrto zračnico, a tokrat hvalabogu prav pri koncu 2.hp. Menjava je bila uspešna, tako da je še pravočasno ujel štart 3.hp, katero je odpeljal tekoče.

 

Kacin je prava nočna mora za proizvajalce zračnic...preluknjane zračnice pa njegova.

Kacin je prava nočna mora za proizvajalce zračnic…preluknjane zračnice pa njegova.

 

Marko Munih: umirjena in tekoča vožnja, ki ponavadi prinese dobro uvrstitev, je bila tokratnji recept za Marka Muniha, enega izmed organizatorjev Endura Tolmin. Si pa fant zasluži krepko zaušnico, saj je sam sebi (in še vsaj desetim tekmovalcem) premalo označil križišče na hitrem delu 3.hp in zapeljal v napačno smer.

 

organizator Endura Tolmin, Marko Munih in naš "el presidente" Makuc, sta  kljub  utrujenosti zmogla malo nasmeška.

organizator Endura Tolmin, Marko Munih in naš “el presidente” Makuc, sta kljub utrujenosti zmogla malo nasmeška.

 

Saša Bevk: prav tako kot Marko Munih, je izbrala tekočo vožnjo in brez večjih zapletov končala dirko.

 

Po besedah najhitrejše endurašice v Sloveniji, je Saša postala hitra kot hudič

Po besedah najhitrejše endurašice v Sloveniji, je Saša postala hitra kot hudič

 

Boštjan Marcina: je bil najbolj razočaran zaradi rezultatov. Njegova taktika je bila ravno obratna kot pri Bačnarju. Na 1.hp je začel umirjeno, potem pa stopnjeval tempo. Na žalost ga je na 2.hp izdala tehnika, saj se mu je odvila sprednja os in se je moral ustaviti, strgala pa se mu je tudi pletenica zadnjega menjalnika, tako da je v počasni 3.hp malo težje pritiskal na pedala. Po njegovih besedah bi kljub temu napredoval po lestvici, saj je 1.hp odpeljal s kar pretirano rezerve, tako da hitrost na 2. in 3.hp ni bila pod vprašajem.

 

Zgrešena taktika za Boštjana

Zgrešena taktika za Boštjana

 

Kljub temu da trojica Makuc, Korošec in Kovačič ni končala tekme, smo zadovoljni z rezultati pozornost že usmerili v prihajajoči Black hole fest na Koroškem, ki nas čaka že čez teden dni.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: