h1

Kamplc Enduro

julij 4, 2014

Druga nedelja v juniju je bila rezervirana za novo dirko v pokalu Sloenduro. Dirkače je v bikeparku na Javorniku pričakalo toplo poletno vreme, kar je bilo za marsikoga precej usodno, saj je vročina in z njo utrujenost pomembno krojila usodo tekmovalcev. Poleg vročine, je za dodatno mero nervoze poskrbel še neznanec, ki je odstranil table na poti prvega transferja, tako da je prvih nekaj tekmovalcev naredilo kar precej dodatnih kilometrov in so komaj ujeli prvi štart.

 

Če Kacin ne preluknja zračnice, je verjetno hiter...Ampak tega še ne vemo, ker se še ni zgodilo.

Če Kacin ne preluknja zračnice, je verjetno hiter…Ampak tega še ne vemo, ker se še ni zgodilo.

 

Izmed Pedalovcev, je prvi plačal dirkaški davek Andrej Kovačič s padcem na sobotnih treningih. Bolečine so bile prehude, tako da v nedeljo ni nastopil. Prav tako so težave, a hvalabogu le tehnične,  v soboto upočasnjevale Kacina (predrte zračnice) in Štucina (menjalnik). Oba sta nato v nedeljo odpeljala nekoliko previdneje, a vseeno zelo hitro. Jan Štucin je bil v nedeljo 1. med mladinci, Davor Kacin pa 13. med elito.

 

Jan Štucin pridno nabira točke v skupnem seštevku med mladinci.

Jan Štucin pridno nabira točke v skupnem seštevku med mladinci.

 

Naš najboljši, Razpet, je po dveh padcih v prvi etapi priplezal do odličnega petega mesta, za kaj več pa ob tako izenačenih tekmovalcih kot so v kategoriji elite ni bilo mogoče. Z zelo bolečim padcem, a kljub temu odpeljani dirki je na 13. mestu v kategoriji Masters1 zaključil Boštjan Marcina in bil zelo zadovoljen že s prihodom v cilj. Hematom na predelu trebuha ga bo verjetno še v Tolminu opozarjal, da je potrebno malo več previdnosti v zavojih. Naša odlična predstavnica nežnejšega spola Saša se je vse do zadnjega borila za drugo stopničko z večno rivalko Nino Rupnik. Na koncu ji je ponagajala tehnika, saj se je zaskočila potopna sedežna opora in tako je Saša zgubila pomembne sekunde na ravnicah, ko je bilo potrebno stopiti na pedala.

 

Tadej z novimi stopničkami ostaja visoko v skupnem seštevku.

Tadej z novimi stopničkami ostaja visoko v skupnem seštevku.

 

Tekmovalci so Javornik kljub novim prigodam zapuščali dobre volje in so z mislimi že v Tolminu, kjer bo prvi vikend julija nova dirka za pokal Sloenduro

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: