h1

1. Enduro Cerkno

junij 10, 2014

Pri drugi dirki za pokal Sloenduro, smo za vajeti poprijeli pri ŠD Pedal in po letu dni premora ponovno poskrbeli za večji športni dogodek v cerkljanski dolini. Dirka je bila sestavljena iz dveh delov. V soboto smo bili priča ogrevanju in predtavitvi tekmovalcev, v nedeljo pa za pravi garaški boj s sekundami.

 

Enduro je od zdaj naprej doma tudi v Cerknem

Enduro je od zdaj naprej doma tudi v Cerknem

 

Že nekaj dni pred dirko je bilo v zraku čutiti vznemirjenje. Proge so bile odlično pripravljene, število prijavljenih tekmovalcev se je bližalo stotici, med njimi pa so bila vsa znana imena Sloenduro pokala, ter nekaj tekmovalcev iz tujine. Sobotni prolog po ulicah Cerkna je navdušil tako tekmovalce, kot tudi gledalce, boj s štoparico in progo pa je v soboto najhitreje opravil Nejc Rutar in tako nakazal, da misli resno tudi v nedeljo.

 

Andrej Kovačič je v soboto "letel", v nedeljo pa zaradi tehničnih težav odstopil.

Andrej Kovačič je v soboto “letel”, v nedeljo pa zaradi tehničnih težav odstopil.

 

Nedeljsko dogajanje se je zjutraj preselilo na smučišče SC Cerkno, kjer so nas za popestritev pričakale deževne kaplje. Do štarta prvega tekmovalca, je sicer prenehalo deževati, podlaga pa je vseeno vlila nekaj dodatnega strahu vsakemu tekmovalcu in tako smo bili priča počasnejšim in bolj atraktivnim vožnjam, ter kar precejšnjemu številu odstopov. Tudi v nedeljo je z vsemi hitrostnimi preizkušnjami najhitreje opravil Nejc Rutar in tako stopil na najvišjo stopničko. Za drugo mesto sta se udarila Kristjan Medvešček in naš Tadej Razpet. Od začetka je bolje kazalo Tadeju, v finišu pa je bil boljši Kristjan in tako osvojil drugo mesto, Tadej pa vseeno odlično tretje. V okrnjeni konkurenci mladincev, vendar z odličnim 8. generalnim rezultatom nas je razveselil Jan Štucin, med veterani je bil na 5. mestu (skupno 19.) naš najboljši Janko Bačnar, med dekleti pa je Saša Bevk priznala premoč samo madžarski predstavnici in osvojila odlično 2. mesto.

 

Ko gledamo rezultate, Štucina najdemo povsem na vrhu

Ko gledamo rezultate, Štucina najdemo povsem na vrhu

 

Poleg tekmovalcev, smo imeli nekaj borb tudi pri organizaciji, saj nam jo je zagodel program za obdelovanje rezultatov, kot novinci na področju endura pa smo naredili tudi nekaj manjših napak, za katere se opravičujemo in v isti sapi zagotavljamo, da bodo v letu 2015 na 2. Enduru Cerkno odpravljene.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: