h1

DH Avče 2014

maj 2, 2014

Prva dirka pokala Slovenije v spustu v 2014, se je ponovno, že tradicionalno, začela zadnji vikend aprila v Avčah. Prav tako tradicionalno je bilo tudi vreme, saj nas je presenetil dež, še bolj pa nas je presenetilo suho vreme v nedeljskem finalu, kljub grozečim nevihtnim oblakom.

Sobotni treningi so se torej začeli v blatu, razmere pa so se izboljševale vse do polfinalne vožnje žensk. Ob štartu najboljše – Zarje Černilogar je namreč začelo deževati in proga je ponovno postala podobna bojišču, kakršno je bilo tu pred 100 leti.

 

Gašper Klemenčič se je predstavil z novo specialko YT Industries. Prvi komentar :"To je to!"

Gašper Klemenčič se je predstavil z novo specialko YT Industries. Prvi komentar:”To je to!”

 

Deseterica prijavljenih Pedalovcev na tekmi, je bila že ob prihodu na prizorišče zmanjšana na število devet, saj se je Aljaž Štenkler poškodoval že pred dirko, za končno osmerico, pa je poskrbel najmajši tekmovalec Jurij Alič, ki je nesrečno padel v prvi vožnji treningov in tako zaključil tekmo. Po sobotni polfinalni vožnji smo imeli precej visoke apetite. Matija Klemenčič je bil med amaterji odličen 6., Bačnar med sicer skromno zastopano kategorijo veteranov 2., Erik Peternel med ml. mladinci 2., med elito je bil Gašper Klemenčič 12., Tadej Razpet na kolesu za enduro 22., zadnji pa je skozi cilj pripeljal Sašo Mrak z odlomljenim menjalnikom in si tako vseeno prislužil vožnjo v finalu.

 

Matija Klemenčič je izredno hiter. Stopničke med amaterji so na dosegu roke.

Matija Klemenčič je izredno hiter. Stopničke med amaterji so na dosegu roke.

 

Kot smo omenili že na začetku, nas je nedelja pričakala z oblačnim vremenom in mokro podlago v gozdu, ki se je hitro sušila. Kljub temu so bili redki, ki so upali na štart finalne vožnje z gumami za suho podlago, ki so bile povsem primerne za nedeljsko popoldne. Po jutranjih treningih je bil najmanj razpoložen Janko Bačnar. Z grdim padcem čez skale, takoj na štartu, je bila samozavest daleč od 100%, kakršna je potrebna za dobro finalno vožnjo. O samozavesti in taktiki ima tudi elitaš Klemenčič svojo zgodbo. Na trening se niti ni odpravil, saj je po njegovih besedah:” Prva vožnja v nedeljo najboljša”, tako da je le-to prihranil za finale. Kakšno taktiko je ubral Tadej Razpet, ki se v nedeljo dopoldan ni prikazal v boksih, nam ni znano. Dejstvo, da bi bilo kolo za enduro neprimerno za Avče je ovrženo, saj je odlični slovenski kolesar Nejc Rutar s podobnim zasedel 4. mesto med elito.

 

Edini veteran Pedal racing teama bo moral malo več časa posvetiti kolesu. Napake so se v Avčah kar vrstile.

Edini veteran Pedal racing teama bo moral malo več časa posvetiti kolesu. Napake so se v Avčah kar vrstile.

 

V finalnem nastopu je vsak izmed tekmovalcev sestavil svojo pestro petminutno zgodbo, ki je dala štoparici in njenim debelim sekundam v cilju logičen zaključek. Med amaterji je bil naš najboljši 7. Matija Klemenčič, ki bi brez padca in zdrsa z lahkoto končal med prvimi tremi. Rupniku na 9. mestu in Moravcu na 11. pa manjka nekaj kilometrine, a sta vseeno hitra. Veteranu Bačnarju je odlično kazalo vse do ciljnega spusta, kjer se je s padcem poslovil od 2. mesta in tako še komaj ujel zadnjo stopničko, med štirimi prijavljenimi tekmovalci. Med elito je Sašo Mrak osvojil prve točke na 24. mestu, Klemenčič pa je z dvema padcema, namesto nekje okrog deseterice, končal na 22. mestu. Edina dobra predstava je uspela Eriku Peternelu z 2. mestom med mlajšimi mladinci, o zgodbi “kaj bi bilo, če bi preskočil vse štiri skoke, namesto samo enega” pa rajši ne bomo…

 

Podmladek Pedal racing teama. Zasluženo 2. mesto za Erika Peternela

Podmladek Pedal racing teama. Zasluženo 2. mesto za Erika Peternela

 

Kup prigod, a vseeno smo bili pod šotorom Pedal racing teama vsi prešerne volje, kot vedno po vsaki tekmi. Poleg organizacije 1. Enduro Cerkno dirke, nas sedaj čaka kratkotrajno saniranje ran in servisiranje koles, saj sledita v maju kar dve tekmi za pokal, prva že 11. v Mariboru in nato 25. v Buzetu. Avtobus z navijačicami štarta vsakič ob 9h iz osrednjega trga v Cerknem – vabljeni!

 

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: