h1

Grozni enduro test day

marec 13, 2014

V nedeljo, dan po dnevu, ko praznujemo dan žena, se je Pedalova enduro sekcija odpravila na Hrvaško v idilično istrsko vasico Grožnjan. Fantje iz lokalnega kolesarskega kluba so v sodelovanju s Sloenduro serijo organizirali testiranje novega sistema za merjenje časov, ker pa se je na štartu pojavilo 54 tekmovalcev, je na koncu vse preraslo v pravo tekmo. To je bil zadnji pravi trening pred 1. dirko Sloenduro serije, aprila v Trstu, ter hkrati spoznavanje terena za zadnjo dirko v Grožnjanu, katere del je bila tudi nedeljska etapa. Od Pedalovcev je največ pokazal naš najhitrejši tekmovalec Tadej Razpet 90. V lov za sekundami (skupni rezultat je bil seštevek treh najhitrejših spustov) se je podal z Nejcom Rutarjem in Kristjanom Medveščkom – našima najboljšima endurašema. Premoč je moral priznati le Rutarju, Medveščka pa je ugnal, kljub temu da je le-ta v zadnji vožnji dosegel najhitrejši čas dneva.

 

Stopničke

Stopničke

 

 

Med deseterico je pristal še naš mladinec Jan Štucin, ki je imel pri sestavi treh najhitrejših voženj kar precej dela. Na 13. mestu je, na svojem prvem enduro nastopu, presenetil spustaš veteran Janko Bačnar, tik za njim pa je končal še en spustaš Davor Kacin.

 

Jan

Jan

 

Omeniti moramo še našo predstavnico nežnejšega spola, Sašo Bevk, ki se je vse do zadnjega borila za 3. mesto, na koncu pa ga zgrešila za 4 sekunde. Najhitrejša med ženskami je bila kljub nekaj padcem, spustašica svetovnega formata, Zarja Černilogar.

 

Saša

Saša

 

Tudi ostali so dosegli zavidljive rezultate, predvsem pa so se posvetili testiranju opreme in različnim nastavitvam koles. Dirko smo zaključili v sproščenem vzdušju, ob analizi rezultatov pa smo skupaj ugotovili, da se nov sistem odlično obnese in da bo sezona 2014 izredno zanimiva. 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: