h1

Bolje pozno kot nikoli

oktober 16, 2013

Uspelo je! Izpeljali smo še zadnjo neobvezno “obveznost”, vsakoletno tradicionalno turo Tour de Cerkno mountains (TDCM), tokrat že 8. po vrsti.

V nedeljo 13.10. nas je trinajsterico zagnanih kolesarjev na glavnem trgu v Cerknem pričakalo bolj kislo jutro. Po prevoženih prvih in za marsikoga najtežjih kilometrih skozi grapo Zaganjalščice na Lajše, se je jutranja megla razkadila, tako da nas je na Škofju že pričakalo toplo jesenko sonce.

 

Škofje

Škofje

 

Tam sta nas zaradi časovne stiske zapustila dva kolesarja, enajsterica pa je sprostila adrenalin v čudovitem spustu proti Mrovljemu griču. Od tam nas je pot vodila po makadamski poti na vrh Črnega vrha, kjer nas je čakala potujoča okrepčevalnica ŠD Pedala, ter kasneje še toplo kosilo v restavraciji SC Cerkno. Tu sta nas zapustila še najstarejši član in najmlajša članica ture, saj sta si za cilj ture izbrala Črni vrh in tako nas je le še devet krenilo proti cerkljanskemu očaku. Počasi smo zagrizli v obronke Porezna, na Vršeh uživali v popoldanskem soncu in pogledu na Cerkno, nato pa v omejeni količini smuknili še na sam vrh.

 

 

Porezen: Zorjan, Bačnar, Razpet

Porezen: Zorjan, Bačnar, Razpet

 

Po slabih 50 kilometrih vožnje in osvojenem vrhu nas je čakala samo še jagoda na vrhu smetane in sicer doooolg in nepozaben spust v dolino po najlepših stezicahna severnem primorskem. S koles smo sestopili pri končnih 54km in si privoščili toplega smukavca ter ocvirkovco izpod kuharskih rok našega predsednika, katera smo imeli v mislih in sta nas vodila čez celotno turo.

Dan smo zaključili utrujeni, a z nasmeškom na obrazu, katerega ti pričara vsak meter prevožene ture, ki bo na sporedu tudi prihodnje leto. Se vidimo!!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: