h1

Black hole Enduro

julij 29, 2013

Med 19. in 21. julijem smo pedalovci gostovali na Koroškem, natančneje v Ravnah in okolici, kjer je potekala 4. tekma Sloenduro serije. Enduro karavana, se je po treh italijanskih tekmah preselila na slovenska tla, kar je bila tudi uradno prva Sloenduro tekma v Sloveniji v letošnjem letu.

Na tekmo smo se odpravili v najštevilčnejši zasedbi do sedaj, katera je štela kar 10 članov. Petkovo dopoldne in del popoldneva smo izkoristili za trening, zvečer pa je bil na  sporedu urbani prolog v Ravnah na Koroškem, sestavljen iz mestnih stopnic, tremi ovinki na stopnicah, ter ravninskim delom po asfaltu z nekaj ovirami v dolžini 300 metrov. Najhitreje je prolog odpeljal Andraž Jeršin (MTB Trbovlje/Specialized), pedalovci smo se izkazali z minimalnimi zaostanki za vodilnim. Po tekmovalnem delu je sledil še družaben večer, kjer pa se nismo dolgo zadržali, saj nas je naslednjo jutro čakala naporna dirka.

Sobotno dogajanje se je nato preselilo na kmetijo Koroš, kjer so potekale 4 etape po parku Jamnica, ki se nahaja v okolici kmetije. Etape so bile sestavljene iz vseh prvin endura, saj so vsebovale tako kratke vzpone kakor tudi tehnične odseke. Zaradi toplega in sončnega vremena pa je bilo na progi tudi veliko prahu, ki je onemogočal dober oprijem s podlago, tako da je bilo kar nekaj zdrsov in  padcev, vendar na srečo brez večjih poškodb.

 

Boštjan je presenetil s hitro vožnjo

Boštjan je presenetil s hitro vožnjo

 

Skupno najhitreje je etape prevozil Nejc Rutar ( Unior Tools Team), med ženskami pa Tanja Žakelj ( Unior Tools Team).

 

Saša Bevk ponovno odlična

Saša Bevk ponovno odlična

 

Izmed pedalovcev je odlične vožnje prikazal Tadej Razpet 90, ki je zasedel odlično 5. mesto v skupni kategoriji in 3. mesto v kategoriji 20 – 29 let, med mladinci pa je Jan Štucin osvojil 3. mesto. Ostali člani pa smo zasedli sredinski del lestvice in sicer po vrsti:  Andrej Kovačič, Boštjan Marcina, Marko Munih in nekaj mest zadaj še Martin Rupnik ter Luka Rejc. Zanj je bila to tudi prva dirka v enduru. Žal Aleš Makuc ni prišel do cilja, saj je bil zaradi lažje poškodbe, ko ga je odneslo med drevesa, primoran odstopiti.

 

Luka Rejc - prva dirka in vsekakor ne zadnja

Luka Rejc – prva dirka in vsekakor ne zadnja

 

Naši ženski predstavnici ( Saša Bevk in Damjana Munih Kacafura) sta tudi pokazali dobre vožnje, bili hitri na posameznih preizkušnjah, na koncu pa osvojili 4. oz. 5. mesto.

 

Damjana Munih Kacafura na svoji prvi dirki

Damjana Munih Kacafura na svoji prvi dirki

 

Nedeljo smo preživeli v sproščujočem družabnem vzdušju, saj smo se zavedali da so najhujši napori mimo, ter tako uživali še naprej v parku Jamnica, kjer si je bilo mogoče izposoditi tudi testna kolesa. Na izposojo so imeli več znamk ( Orbea, Specialized, Scott, Trek in Cannondale´) in vrst koles ( XC, enduro, DH), še posebej so bila zanimiva 29 in 27,5 colska kolesa, ki so ta trenutek najnovejši trend gorskega kolesarstva.

 

hitri Tadej ponovno na stopničkah

hitri Tadej ponovno na stopničkah

 

Malo za šalo in malo zares pa je potekala tudi »pit stop« dirka tudi z nekaterimi našimi člani, kjer so se tekmovalci s skupinskim startom podali po progi vse do cilja, kjer jih je čakalo še 0.5l hmeljevega napitka, ampak dirke je bilo konec šele dokler nisi popil vsega.

Po uživaškem delu nedelje pa je prišel tudi čas za slovo od Koroške, kjer smo preživeli lep konec tedna s pravimi poletnimi temperaturami in z dobrimi vtisi sklenili da se drugo leto ponovno vrnemo, če že ne na tekmo, pa vsaj na Koroško kjer je idealen raj za gorsko kolesarjenje. Glede tekmovanja pa vse pohvale Korošcem za dobro organizirano in izpeljano tekmo. Se vidimo naslednje leto.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: