h1

Enduro v Torreanu ali Torrenduro

junij 18, 2013

Na tretjo tekmo Slovenske serije Sloenduro smo se Pedalovci zopet odpravili v lepem številu. Predhodnica je odšla v Italijo že v petek, glavnica pa je na zahodno stran Matajurja prispela v soboto zjutraj. Tako smo imeli dovolj časa za pregledovanje in treniranje hitrostnih etap, kar se je pozneje na tekmi izkazalo za dobro potezo.

 

Saša Bevk je že prava endurašica. To sedaj pokaže tudi štoparica

Saša Bevk je že prava endurašica. To sedaj pokaže tudi štoparica

 

Torrenduro so sestavljale tri hitrostne etape, do katerih smo morali prekolesariti en daljši vzpon, ki pa ni bil prezahteven, saj je potekal v hladni senci gostega gozda. Prva, najkrajša etapa je bila najbolj strma in je hitro kaznovala napake, kar je občutilo kar nekaj tekmovalcev z izleti iz proge ali pa z zatikanji v ostrih in strmih zavojih. Druga etapa je imela pravi “flow” in je postregla z vsemi enduro prvinami. Manjkal je le kak vzpon. Teh pa je bilo kar nekaj na tretji etapi, ki je po dolžini krepko premagovala prvi dve in je tekmovalce pripeljala prav do cilja v dolini.

 

Andrej

Andrej Kovačič

 

Pedalovci smo se tokrat po zaslugi obilnega treninga dobro odrezali. Najbolje sta ga “žgala” Tadej Razpet s 4. mestom in Jan Štucin z 8. mestom v skupni kategoriji. Jan je sicer osvojil med mladinci 2. mesto. Še ene stopničke je pridelala Saša Bevk s tretjim mestom med ženskami. Omeniti velja še ostale pedalovce: Andreja Kovačiča na 26. mestu, Marka Muniha na 40. mestu in Martina Rupnika na 58. mestu. Boštjan Marcina je še tipal enduraško vzdušje in nabiral izkušnje, Aleš Makuc pa je bil zadovoljen, da je po petkovem zlomu nosilca menjalnika, nato pa z rezervnim kolesom s podhranjenim hodom, sploh videl cilj.

 

Jan

Jan Štucin je odbrzel do 2. mesta med mladinci

 

Končno mnenje o tekmi je bilo izredno pozitivno, sploh odločitev organizatorjev da nam v vroči pripeki niso sitnarili z čeladami na vzponih. Končni dober vtis o tekmi je ravno na koncu zmotilo predolgo čakanje na rezultate (2 uri je čez vsako razumno mejo) in ročno merjenje časov, kar je v letu 2013 skoraj smešno.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: