h1

Pedal na dveh frontah

junij 10, 2013

Prvi vikend v juniju smo v lov za sekunde poslali dve ekipi. Spustaše proti vzhodu v Zagreb, endurovce pa proti zahodu v Gemono.

V Zagrebu se je odvijala že 3. tradicionalna Grma DH dirka, katere smo se letos udeležili tudi pedalovci. Gre za manjši format dirkanja, ki niti nima veliko skupnega s spustom. Proga je tipična za enduro, z dvema vmesnima vzponoma ter brez tehničnih odsekov. Z vsem tem smo se med treningom še nekako sprijaznili, nikakor pa nam ni ugajalo časomerilstvo prek radijske postaje s prenehanjem merjenja “nekje” v cilju.

 

Pedal klapa, Grma 2013

Pedal klapa, Grma 2013

 

Vsem tem dejstvom navkljub, je Tadej Razpet 90 dosegel odlično 3. mesto, za drugo leto pa že napovedal, da bo s kolesom za enduro podrl rekord proge, kakršenkoli že je. Ostali naši, so bili z majhnimi razlikami na 14. mestu Davor Kacin, na 15. Janko Bačnar, na 17. Bojan Rekanje, na 18. Miha Rupnik in na 21. Matija Klemenčič.

 

Klemenčič ima z dobrimi rezultati vedno večje apetite po novem kolesu

Klemenčič ima z dobrimi rezultati vedno večje apetite po novem kolesu

 

Kot že rečeno, smo ostali v Zagrebu še precej dolžni in nič ne kaže drugače, kot da se prihodnje leto oddolžimo, vendar z bolj primernimi kolesi. Kljub temu smo tekmo zapustili dobre volje in z novimi načrti za preostanek sezone.

 

Tadeja ni težko prepoznati

Tadeja ni težko prepoznati

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Istega dne, se je pedalova garda enduro tekmovalcev kalila v sosednji Italiji v Gemoni. Tekma, ki je štela za pokal SuperEnduro je bila vse prej kot lahka za naše razmere in tekmovalce. Poleg odlične konkurence, je svoje dodalo še deževno vreme, tako da so bili tekmovalci precej zadovoljni, ko so na koncu videli ciljno zastavico.

 

Saša Bevk s tekme v tekmo nabira izkušnje in je vedno hitrejša

Saša Bevk iz tekme v tekmo nabira izkušnje in je vedno hitrejša

 

Naš najboljši je bil mladinec Jan Štucin, med mladinci na 4. mestu, vendar je kar precej zaostal za rojaki iz Italije. Munih, Rupnik in ženska predstavnica Saša Bevk so se uvrstili bolj pri repu razpredelnice, vendar so osvojili pomembne točke v skupnem seštevku in nabrali precej novih izkušenj, katere bodo lahko unovčili do konca sezone.

 

Štucin je v preteklosti že pokazal da je hiter

Štucin je v preteklosti že pokazal da je hiter

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: