h1

Leti leti…po blatu

maj 29, 2013

Člani Pedal Racing Teama smo se v petek 10.5 odpravili na drugo letošnjo dirko v spustu za slovenski pokal, ki se je odvijala v Buzetu na Hrvaškem. Z visokim številom prijavljenih (okoli 230, vendar jih je zaradi slabega vremena tekmovalo malo manj) iz 8 držav sveta in na novo preurejeno progo so prireditelji zopet dokazali, da znajo organizirati odlično tekmo. Žal je celotno vznemirjeno vzdušje z velikimi pričakovanji že v petek začinil dež, ki nas je spremljal tudi celo soboto in povzročil ogromno akrobacijskih padcev, v nedeljo pa je bilo z natrpanim urnikom prostega treninga, kvalifikacij in samega finala poskrbljeno tudi za gledalce.

 

Kacin je že pridobil na hitrosti in samozavesti. Manjka le še pika na i

Kacin je že pridobil na hitrosti in samozavesti. Manjka le še pika na i

Kljub močni konkurenci in prvotnim težavam z vremenom so se člani Pedal Racing Teama pokazali v dobri luči. V finalni tekmi so odličen rezultat med amaterji dosegli Davor Kacin na 5. mestu in Bojan Rekanje na 7. mestu, na 18. mestu pa je z gumami za suho podlago, po več padcih pristal Matija Klemenčič. V elitni kategoriji je bil Tadej Razpet 90 skupno na 24. mestu (9. v pokalu Slovenije), na 52. mestu pa je dirko končal Kristjan Božnar.

 

Klemenčič v Buzetu z napačnimi gumami

Klemenčič v Buzetu z napačnimi gumami

V eliti je z najboljšim časom finala zmago osvojil Miran Vauh pred legendo svetovnega pokala Novozelandcem Wyn-om Mastersom, med dekleti pa je ponovno slavila odlična Zarja Černilogar.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: