h1

Sonce po dežju

maj 5, 2013

Da po dežju vedno posije sonce, se je izkazalo tudi letos v Avčah na 1. dirki za pokal Slovenije v spustu. Lansko leto nas je namreč prav pošteno namočilo, tako da je na koncu vse skupaj izgledalo kot vožnja po sosednji Soči – blatni seveda. Poleg naročenega vremena, so se avški organizatorji tudi letos potrudili in odlično pripravili progo, ter pod streho spravili še eno prireditev, ki mora postati obvezna v koledarju vsakega spustaša.

Gašperju Klemenčiču - kugli, takšni pripetljaji ne pridejo do živega. Vsako sezono je med najhitrejšimi

Gašperju Klemenčiču – kugli, takšni pripetljaji ne pridejo do živega. Vsako sezono je med najhitrejšimi

Iz Pedal racing teama se je dirke udeležilo enajst tekmovalcev, od katerih cilja ni videl le Tadej Razpet 90, zaradi preluknjane zračnice. Tadej je sicer v polfinalu postavil odličen 9. čas, v finalnem pešačenju proti cilju, pa je obljubil, da bo rezultat iz Buzeta takšen kot mora biti. Najhitrejši je bil tako Gašper Klemenčič in sicer 15. Prvič sta se v kategoriji masters predtavila Janko Bačnar in Tadej Razpet 83 in zasedla zlato sredino, 5. in 6. mesto med 11 tekmovalci. Med amaterji smo imeli celo kopico tekmovalcev, ki so vedno hitri, nekateri od njih pa so tudi že okusili slast zmagovalnega odra. Vsak s svojimi začetniškimi napakicami, so se Rupnik, Klemenčič, Kacin in Rekanje uvrstili po vrsti od 8. do 13. mesta. Omeniti velja še našega najmlajšega člana, Peternel Erika, ki je pri šele 14 letih, sicer kot edini tekmovalec zmagal v kategoriji U15, a s precej hitro vožnjo dokazal, da ga bo Pedalova šola  v prihodnje pripeljala do odličnih rezultatov v kolesarstvu.

Vedno odlično vzdušje v taboru Pedal racing teama

Vedno odlično vzdušje v taboru Pedal racing teama

Naslednja tekma nas čaka po prvomajskih počitnicah v Buzetu, kjer naši tekmovalci dosegajo izvrstne rezultate. Bomo videli kako se bo izšlo letos.

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: