h1

Pedal Racing team 2013

marec 30, 2013

V Športnem društvu Pedal se kljub dolgi zimi in kolesarjem nenaklonjenim razmeram pripravljamo na novo sezono. V zimskem času smo se kadrovsko okrepili in z velikimi upi pričakujemo nove tekmovalne izzive.

Naša tekmovalna baza se je iz lanskih 13 licenciranih tekmovalcev letos razširila, za skoraj 100 odstotkov, na 23 tekmovalcev. Rezultatsko breme lanskih uspešnih nastopov bodo tudi v letošnji sezoni nosili stari borci downhilla Gašper Klemenčič in Tadej Razpet 90, ter mladinec
Jan Štucin. Ki pa se namerava usmeriti predvsem v Enduro in XC, ob ugodnem koledarju pa tudi kakšen downhill ne izostane. Kristjan Božnar namerava potrditi lanske dobre rezultate iz konca sezone.

V DH-ju bomo prvič točkovno posegli tudi v kategorijo masterjev z zimzelenima Tadejem Razpetom 83 in Jankom Bačnarjem. Med amaterji pa nas bo zastopala močna falanga iz Baške grape in Hotedršice. Cilj DH ekipe je izboljšati lansko skupno 8. mesto.

IMG_1453

Ker pa nismo imuni na svetovne trende, smo okrepili Enduro ekipo, s katero se bomo udeleževali Slovenskega Enduro pokala – Sloenduro in izbranih prireditev v Italiji. V Enduru bomo rezultatske upe polagali predvsem na Tadeja Razpeta 90 in Jana Štucina. Veteransko kategorijo masterjev, ki bodo na dirke hodili bolj zaradi užitka pa bodo zastopali: Andrej Kovačič, Luka Rejc, Boštjan Marcina, Aleš Makuc in Martin Rupnik. Sloenduro pokal bomo okrepili tudi po nežnejši plati s tekmovalko Sašo Bevk.

Gledamo tudi v prihodnost in delamo s sicer manjšo skupino mlajših tekmovalcev: Špela Zorjan in Katja Černilogar bosta tekmovali v pokalu mladih v XCju.

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: