h1

Uspešen spustaški vikend na »2. DH Cerkno«

oktober 2, 2012

V Cerknem je to nedeljo že drugo leto zapovrstjo potekala zadnja tekma za pokal Slovenije v gorskem kolesarstvu. Tekme so se udeležili tekmovalci iz cele Slovenije, ki so na prizorišče pričeli prihajati že v petek. V soboto, na organiziranem uradnem treningu je bilo število prijavljenih že več kot  100. Trening je potekal brez zapletov, zvečer pa so se lahko tekmovalci in obiskovalci tekme podružili še na štirinajstem festivalu ustvarjalnosti – Cmakajne, ki je postregel s koncerti različnih rock skupin.

Foto: Bojan Tavčar

Po razmočenem in razburljivem polfinalu je na finalnem spustu vreme zdržalo, kar je pomenilo večje število gledalcev in bučno navijanje ob celotni progi. Od tekmovalcev domačega kluba Pedal Cult Team  je težak teren delal najmanj preglavic Gašperju Klemenčiču, ki je dosegel svojo najboljšo uvrstitev v karieri  5. mesto v elitni kategorji. Zelo uspešni so bili tudi ostali člani, saj je Štenkler Aljaž med amaterji stal na najvišji stopnički, le mesto za njim pa si je med mlajšimi mladinci U17 privozil Jan Štucin. Najboljši čas dneva je postavil Miran Vauh iz Kluba Črn Trn, takoj za njim pa so sledili Pandur Žiga, Virtič Aleš in Nejc Rutar. Ravno tako so se na spustu pomerila tudi dekleta med njimi pa je bila najboljša Kranjčanka Zarja Černilogar.

Link do filma

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7kaC_LFoQmw#!

Organizator se zahvaljuje vsem  tekmovalcem, gledalcem, sponzorjem, lastnikom zemljišč ter vsem ostalim, ki so omogočili izvedbo še enega super dogodka!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: