h1

“Pedal” dvojni vikend; Enduro kamplc pro + DH Blagovica

avgust 31, 2012

Kljub temu, da smo že dalj časa priča poletni vročini in suši so si organizatorji 5. dirke za Pokal spusta in organizatorji 2. dirke v seriji enduro izbrali najbolj deževno nedeljo daleč naokoli. Torej kot že rečeno smo imeli dve različni dirki na isti vikend.

Barve Pedal Cult teama na enduro dirki na Javorniku v Lomah pri Črnem vrhu sta zastopala Tadej Razpet 90 ter Martin Rupnik. Martin v deževnem nedeljskem jutru ni štartal in je tako kot še dvajseterica tekmovalcev s pomanjkanjem izkušenj v tovrstnih razmerah, ostal v ciljnem prostoru in raje navijal za klubskega kolega Tadeja Razpeta 90 in mu tako pomagal do 2. mesta na dirki ter tudi do 2. mesta skupno po dveh dirkah. Pred Tadejem je le bivši selektor Slovenske XC reprezentance in bivši olimpijec Primož Štrancar. Tadeja čaka 23.9. zadnja dirka, kjer mu bomo s klubsko podporo in navijanjem pomagali do skupnih stopničk, kar bo konec koncev velika nagrada tudi za ŠD Pedal.

 

Deževno vreme je krojilo razmere tudi v Blagovici v bike parku Čelešnik. Tam je bila izpeljana le ena vožnja, torej so kvalifikacijski časi obveljali za končne. Najboljšo uvrstitev v karijeri je dosegel Gašper Klemenčič, ki se je po blatni progi v cilj pridrsal na 6. mestu. „Počasi in brez padca“ je bil njegov recept. Na žalost se tega recepta nista držala Martin Kobal in Jan Štucin. Z nekaj padci  je Štucin še vseeno končal na odličnem 5. mestu v U17, vendar z velikim zaostankom, Kobal pa je na koncu na semaforju pred svojim imenom zrl v številko 19. Po 5. tekmi še vedno zasedamo solidno 9. mesto med ekipami in pred domačo dirko precej ogrožamo 8. uvrščene.
Se vidimo na domači dirki

Martin Kobal Pedal Cult Team

Tadej Razpet 90 na offcamberju

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: