h1

DP v Eliminatorju Kamnik

avgust 19, 2012

Drugič letos smo se Pedalovci udeležili tudi XC Eliminatorja. Gre za najmlajšo disciplino gorskega kolesarstva, pri kateri se štirje tekmovalci hkrati pomirijo na kratki, šprinterski xc progi, ki vsebuje ostre zavoje, ovire za preskakovanje, ter kratke ali dolge šprnite. Prva dva se uvrsrtita v nadaljne tekmovanje, ostala dva izpadeta. In tako vse do finala.

Najprej smo se Aleš, Tadej in Jan pomerili v kvalifikacijah, kjer vsak posameznik opravi s progo in štoparico. Na podlagi časov so nato organizatorji sestavili skupine za nadaljna tekmovanja. Vsi trije smo se uvrstilti med najhitrejše, nato nas je čakal prvi skupinski del. Aleš Makuc in Tadej Razpet ml. sta oba izpadlav osmini finala. Naprej pa se je med mladinci zanesljivo prebijal Jan Štucin. Prvi poraz je v silovitem finišu pred ciljem doživel šele v polfinalu, kar je pomenilo mali finale za razvrstitve od 5 do 8 mesta. Nato je Jan zmagal v malem finalu in zasedel odlično 5. mesto.

Jan štucin drugi iz desne

V Elite smo bili priča finalu, ki si zasluži svoje ime. Med seboj se pomerili Rok Korošec, Jaka Tancik, Urban Ferenčak in Gregor Dimic. Prvi je cilj prečkal Rok Korošec, z drugim mestom pa so imeli sodniki veliko dela, ker sta takorekoč hkrati pripeljala v cilj Ferenčak in Dimic. Na koncu so drugo mesto pripisali Ferenčaku, tretje pa Dimicu. Mogoče bi v prihodnje organizatorji morali premisliti o fotofinišu na tekmah v eliminatorju, ker smo videli kar nekaj šprintov, ki so bili na ciljni črtni dobesedno poravnani.

Splošni vtis o eliminatorju pa je več kot odličen. Dogodek privabi množice v središče mesta, odvijajo se zanimivi dvoboji na progi in s to disciplino so res naredili xc zanimivejši za gledalce. Mogoče se organizacije eliminatorja lotimo tudi v Cerknem, proga je že nakako zamišljena.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: