h1

Enduro pokal narodov – Tadej za Slovensko reprezentanco

avgust 2, 2012

 

Po še ne dveh sezonah obstoja ekipe Pedal Cult team, smo že poslali prvega člana v boj izven meja Slovenije, da brani čast naše države. Govorimo o Enduro dirki, ki je štela kot Pokal narodov v Sauze d’Oulx, zadnji vikend julija meseca, govorimo pa seveda tudi o našem vsestranskem članu Tadeju Razpetu 90.

Tadej se je dirke v Italiji udeležil skupaj z bivšim olimpijcem Primožem Štrancarjem in večkratnim državnim prvakom v 4X disciplini Kristjanom Medveščkom in kljub temu, da je od omenjene trojice Tadej dosegal najslabše rezultate, je v posameznih etapah dosegel hitre čase in tako pomagal ekipi do končnega 7. mesta med 13. ekipami. Za Tadeja je bila to druga taka preizkušnja, v začetku sezone se je preizkusil na Slovenski enduro dirki, kjer je bil skupno 5. Na koncu je Tadej pohvalil organizacijo tekme in celotno vzdušje, potarnal pa je nad deževnim vremenom (zaradi časovnega zamika med tekmovalci, je dva dni namočilo samo tekmovalce, ki so štartali za Pokal narodov), pomanjkanjem tovrstnega treninga in nad neprimernim in pretežkim kolesom, katerega si je Tadej za to tekmo izposodil in se po njegovih besedah na njega ne usede več.

Slovenska reprezentanca: Tadej Razpet, Kristjan Medvešček, Primož Štrancar

Tadeja letos čakata še dve enduro dirki, vendar se prva prekriva s tekmo v spustu, ki je Tadejeva prioriteta, na drugi pa verjetno ne bo nastopil, saj nima zagotovljenega primernega kolesa. Je pa Tadej za konec povedal, da ga bomo v prihodnje na enduro dirkah še videli.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: