h1

Državno prvenstvo Javornik 2012

julij 25, 2012

Goriška kolesarska bratovščina, zbrana v klubu Deš fleš, je pod streho spravila že 20. državno prvenstvo v spustu na smučišču Javornik v Lomah in sicer zadnji vikend v juliju 2012 leta gospodovega.

V precej okrnjenem številu se ga je udeležila tudi ekipa Pedal Cult team. Po dobri polovici sezone, smo izgubili nekaj soborcev kolesarjev zaradi poškodb, na samem prizorišču državnega prvenstva kar dva – Razpeta 90 in Štenklerja, Kobalu pa je ponagajal material, mehaniki pa mu menjalnika niso uspeli zamenjati do finalnega nastopa.

Tako so barve kluba zastopali: vedno hitri Gašper Klemenčič, ki je z drugim rezultatom kariere, 10. mestom (lani je bil 8. na DH Cerkno) poskrbel za bučen aplavz številnih gledalcev. Najstarejši tekmovalec v klubu Janko Bačnar, je odkrito priznal, da je za kategorijo elite prepočasen in že zre v naslednjo sezono, ko bo tekmoval med veterani. Po odličnem 17. mestu v kvalifikacijah, je v finalnem nastopu pokvaril uvrstitev in zdrsnil na 23. mesto. Za največjo evforijo je poskrbel Jan Štucin, saj je med ml. mladinci dosegel odlično 3. mesto, vse do polovice proge pa se je boril še za kakšno mesto višje, ampak mu je račune prekrižal počasnejši tekmovalec, ki se v drugi polovici proge ni hotel umakniti hitrejšemu Janu. Med amaterji je nekaj sekund za stopničkem zmanjkalo Sašu Mraku, na koncu pa je bil vseeno zadovoljen na 6. mestu.

Na državnem prvenstvu smo dosegli izvrstne rezultate in s tem dokazali, da lahko že na prihodnji tekmi, čez mesec dni v MTB parku Čelešnik napredujemo na klubski lestvici, posamezniki pa dosežejo še kakšno uvrstitev na stopničkah. Kakorkoli že, bo to zadnja generalka, pred domačo dirko v Cerknem, katere se že z nestrpnostjo veselimo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: