h1

XCE Eliminator Črn Trn

maj 4, 2012

Nova disciplina? Ja, res je. Gladiatorski boji štirih kolesarjev na progi, ki naj bi spominjala na krajši cross country (xc) krog. Najboljša dva se uvrstita naprej v nadaljne boje, zadnja dva izpadeta. Tako vse do finala.

Tako nekako bi  parih stavkih opisali novo nastalo disciplino gorskega kolesarstva, ki jo je “požegnal” tudi UCI in letos je že del World Cupa.

Pri nas smo do sedaj videli “baje” šele dve taki dirki in prav zaradi radovednosti in zanimanja smo se Pedalovci udeležili tekme v Ajdovščini. Dobra, atraktivna proga je sicer bolj ležala tekmovalcem specializiranim za 4 kros, vendar tudi suhci na XC kolesih niso izgubljaliveliko na tehničnih ovirah in hkrati pridobivali čas na daljši ravnini. Najbolje od naših se je že po kvalifikacijah odrezal Jan Štucin (U17) z najboljšim rezultatom kvalifikacij, vendar to še ni pomenilo nič, razen ugodne prve skupine. Na koncu je navdušil s petim mestom. Tadej Razpet je bil med Elito 18. Žan Eržen (U15) 11., Špela Zorjan (U15) pa 14.

Tekma v središču Ajdovščine je navdušila številno občinstvo, ter tudi nas tekmovalce, ki smo videli zanimiv format dirkanja, na tehnično zahtevnejši progi, kateri bi mogoče lahko dodali le še kak krajši klanec, ki bi zagotovo še bolj premešal štrene. Tako je bilo vse preveč odvisno od dobrega starta in vhoda v prvi ovinek. Kdor je prišel iz prvega ovinka prvi, je po vsej verjetnosti tam tudi ostal.

Eliminator mogoče tudi v Cerkenem?…hmmm bomo videli

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: