h1

Dež odplaknil dirko v Avčah

maj 4, 2012

Sicer ne dobesedno, ni pa prav dosti manjkalo. Pedalovci smo se na tradicionalni predzadnji vikend aprila udeležili dirke v Avčah, ki je bila v koledarju zapisana kot druga pokalna tekma Slovenije v spustu.

Že po vremenski napovedi sredi tedna smo vedeli, da nam ne bo z rožicami postlano. Ko smo se v petek zazrli v deževne oblake in opustili še zadnjo misel o popoldanskem ogledu proge, smo se raje posvetili pakiranju dežnih oblačil, ter pripravi kolesa na blatne razmere.

V soboto smo tako zaradi slabega stanja na progi opravili le od 2 do 4 vožnje in se tako z mešanimi, oz. bolj negativnimi občutki vdali v usodo, ki nas je čakala v nedeljo.

V polfinalu je dež naredil iz tistega, kar je bilo nekaj dni prej blato, blatne kopeli. Edina pozitivna stvar je bila ta, da se blato ni lepilo na kolesa, več negativnih stvari– med drugim tudi ta, da se je prej omenjeno blato v bolj tekočem stanju takoj po štartu začelo nabirati na zaščitnih očalih, pa je na nas prežalo okrog šest minut, kolikor je trajal povprečen spust. Še najmanj težav sta imela v polfinalu Razpet83 in Klemenčič, ki sta se uvrstila med dobitnike točk kot 23. in 24. med domačimi tekmovalci. Odlično sta se z avškim blatom kosala tudi Sašo Mrak med amaterji kot 6. in Jan Štucin med ml. mladinci na 5 mestu.

Polfinalna vožnja je precej vplivala na štartno listo za finalni nastop. Zaradi padcev in bolečin, poškodovanih koles, ali zgolj iz obupa so se finalnemu nastopu odpovedali Kobal, Božnar, Štenkler in Bačnar in se z veseljem spremenili v navijače pod zavetjem šotora v ciljni areni. Skoraj si upam trditi, da je bila to tudi najboljša možna rešitev v danem trenutku, saj se je vreme še precej poslabšalo, tekmovalci v finalu pa niso več tekmovali, ampak je bilo vse skupaj podvrženo zgolj mučnemu nedeljskemu prihodu v cilj, po možnosti s čim manj padci. To je najbolje uspelo Razpetu90 na 17 mestu, točke pa so osvojili tudi Razpet83, Klemenčič in Drole. Štucinu se je v finalu, kljub bolj tekočemu stanju na progi, pripetilo nekaj več neljubih dogodkov in tako je bil lahko precej zadovoljen kot 7. med ml. mladinci. Še hujše probleme je imel Sašo Mrak, ki je odlično začel sezono, v Avčah pa je razobesil belo zastavo nad blatnimi bazeni in v cilj prišel kot zadnji med amaterji, a z najbolj porjavelo podobo.

Ko smo že mislili, da huje kot je bilo v Trbovljah, pač ne gre, so nam Avče postregle s potencirano dozo vsega hudega. Dva vikenda zaporednega mučenja smo Pedalovci za silo preživeli in v skupni izkopiček pripeljali dovolj točk za odlično 9 mesto. Sredi maja v Buzetu napademo z novo energijo in kdo ve, morda celo z novim članom (članico?) Pedal Cult teama. Se vidimo

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: