h1

Mednarodni DH Javor 2012

april 18, 2012

Najbolj dirkanja željni Pedalovci, smo se 14. in 15. aprila udeležili prve tekme v spustu za pokal Slovenije 2012. Pot nas je vodila v Trbovlje na že znano progo DH Javor, kjer že vrsto let prirejajo tekme za pokal, tokrat pa so šli še korak višje in organizirali mednarodno tekmo UCI C1, ki je prinesla močno mednarodno konkurenco.

Tadej Razpet na zadnjem skoku pred ciljem

Tekmovalci so se morali spopasti z na videz lahko progo, a je nekaj deževnih dni poskrbelo za pravi kaos. Pogoji so se spreminjali iz vožnje v vožnjo; številne korenine, jarki in zavoji, so postali poleg zloglasnega Mansona in dveh ekstremnih skokov nočna mora za veliko večino. Prav omenjenima skokoma je bilo potrebno posvetiti veliko pozornosti. Prvi nizek in z nemogočim vstopom na odskočišče, drugi pa dolg in s še bolj nemogočim dostopom sta poskrbela za precej prevoženih kilometrov reševalnih služb, saj kdor ni v življenju letel vsaj z Boeingom 737, ni imel pravih izkušenj za tovrstne vragolije.

Janko Bačnar na istem skoku, iz druge perspektive

Naši fantje so se odrezali več kot odlično. V polfinalu sta bila najboljša Klemenčič kot 15. in Razpet90 kot 24. Štucin je bil med ml. mladinci 6., Sašo Mrak pa med amaterji 5., upoštevajoč samo domače tekmovalce. V finalu je bila predstava precej podobna. Klemenčič je izboljšal polfinalni nastop za eno mesto in bil 14., Razpet90 je naredil manjšo napako, a kljub temu končal kot 18. Bačnar je v finalnem nastopu 2x padel, a kljub temu končal kot 32., še slabše pa jo je odnesel Kobal, ki je z zvitim gležnjem komaj prišel do cilja. Štucin je med ml. mladinci dosegel prve točke za 7 mesto, med amaterji pa je presenetil Aljaž Štenkler s 5 mestom in ponovno Sašo Mrak, kljub padcu na 7 mestu.

Martin Kobal


Jan Štucin

Glede na vremenske razmere, je bila dirka zelo všečna, organizacijsko gledano, pa je uspela bolj polovično. Predvsem je bil problem s prostorom. Manjkalo ga je tako za ekipe, kot za parkirne prostore in za prevoze na start, kar je bilo vzrok za marsikatero negodovanje v več evropskih jezikih, pozabili pa so tudi na tradicionalen topel obrok-verjetno jim je tudi za tega zmanjkalo prostora.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: