h1

Zaključek DH sezone v Mariboru

oktober 13, 2011

Konec dober, vse dobro, bi lahko rekli za zadnjo dirko v Pokalu Slovenije v spustu. A vendar se moramo omejiti le na nastope naših pedalovcev, saj je bila organizacija dirke že blizu besede „kaotična“. Seveda se ne bomo ozirali nazaj in kritizirali organizatorjev, saj so to že dodobra storili nekateri tekmovalci in trenerji na slovenski sceni. Sprijaznili se bomo s tem, da se je dalo progo prepeljati od štarta do cilja, pa čeprav je bila v tako slabih razmerah, da smo jo po večini vsi prevozili v enem kosu oz. naenkrat le na kvalifikacijah in v finalu.

Glede na to da uradnih rezultatov ni že po skoraj mesecu dni, bo dovolj le opis dirke. Največ smo na dirki pričakovali od mladinca Štucina, ki tekmuje v kategoriji amaterjev. Boril se je za skupno 3. mesto, a so ga številne napake v finalni vožnji prikovale na končno 4. mesto, kar je tudi lep uspeh za prvo sezono. Med elito je tekmovanje zaradi poškodbe predčasno zaključil Razpet jr., Kobal, Bačnar in Klemenčič pa so se uvrstili med trideseterico in tako pobrali nekaj točk.

 

Na koncu velja še omeniti, da smo imeli v prvi sezoni tekmovanja v Pokalu Slovenije tri tekmovalce med trideseterico, skupno, med dobitniki točk pa jih je bilo pet. Na klubski razpredelnici smo končali kot 13., med 19timi klubi, kar je zelo soliden začetek.

 

Celotno gledano smo zadovoljni z sezono 2011, vendar ne želimo stati na mestu in naš cilj je le napredek. Tako bomo že v naslednji sezoni našega obetavnega mladinca postavili ob bok najboljšim v kategoriji U17, kar nam bo zagotovo prinašalo dodatne točke. Klubski ekipni cilj pa bo uvrstitev med najboljših 10 ekip.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: