h1

DH Cerkno 2011 uspešen tako organizacijsko kot tekmovalno

junij 9, 2011

Pa smo jo le dočakali. Našo domačo dirko DH Cerkno, namreč. Po številnih živčnih sestankih, ki so potekali že od lanske jeseni, smo si v nedeljo 29.5.2011, pozno popoldne oddahnili in ob pločevinki piva ugotovili naslednje: uspeli smo 100%! Tako organizacijsko, kot tudi s tekmovalnega vidika. A pojdimo lepo po vrsti in na dolgo.

Prvič smo se zbrali in šli na ogled terena za DH Cerkno že lani jeseni in sicer na smučišče na Črni vrh. Da bomo tekmo izpeljali, smo bili prepričani, a ne za vsako ceno. Tako smo kmalu ugotovili, da bo proga iz Lajš bolj primerna in nismo se zmotili. Dodelali smo že obstoječo progo, katero smo koristili za treniranje, pridobili vsa dovoljenja, pritegnili lepo število sponzorjev, v dneh pred tekmo postavili vso infrastrukturo in zaščitili vse nevarne odseke na progi, v soboto pregnali dež in v nedeljo pognali štoparice in pedala. In to dobesedno.

Tekmovalci so pedala (nekateri malo preveč) poganjali že v soboto na treningih. Preveč zagnan je bil tako v soboto izmed pedalovcev Aleš Drole, ki je bil prehiter na „štorih“ in je končal z zvitim gležnjem. Vsi ostali so nastopili v nedeljo v polfinalu in finalu. V polfinalu so blesteli Jan Štucin in Kristjan Božnar z drugim in tretjim mestom med amaterji, v eliti pa so mesta med dvajseterico končali Klemenčič (10.), Razpet90 (13.), Kobal (14.) in Bačnar (18.). Močnik in Razpet83 sta se z nekaj težavami uvrstila na petintrideseto in devetintrideseto mesto.

V finalu je Štucin ohranil mirno kri in odrezal Skalp izkušenemu „elitašu“ med amaterji Slapniku. Zmaga na domači tekmi je odlična popotnica in vzpodbuda za nadaljno kariero in prepričani smo, da bomo Jana še videli na zmagovalnem odru. Božnar je imel na premierni dirki nekaj več treme, a je s padcem vseeno končal tik pod stopničkami. Med elito smo končno videli pravega Klemenčiča-Kuglo. Finalno vožnjo je odpeljal na polno, smola s pokvarljivim materialom se je za nekaj minut umaknila in v cilju je z visoko dvignjenimi rokami slavil najhitrejši čas in na koncu zasedel prvenec kariere – osmo mesto! Tudi Razpet90 in Kobal sta ponovila odlično vožnjo in zasedla petnajsto ter devetnajsto mesto. Do prvih točk je z novim Cultom prišel tudi Razpet83 in sicer na devetindvajsetem mestu. Zaman smo v cilju čakali na še en odličen čas Bačnarja. Padec v zgornjem delu in zvite gonilke so odnesli preveč sekund in tako je bilo končno štiriintrideseto mesto več kot odlično. Močnik je z nekaj napakami končal kot šestintrideseti.

Seveda smo po koncu proslavili vse odlične čase naših pedalovcev. Proslavili smo tudi odlično izpeljano dirko in potihem razmišljali o DH Cerkno 2012. A do takrat je še daleč, zato se bomo rajši še malo skoncentrirali na zaključek sezone 2011. Naslednja dirka za Pokal nas čaka že čez mesec dni na Ivarčkem, kamor gremo po nove točke in morda tudi medalje. Če nam je uspelo, pa preberite prihodnjič.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: