h1

Še enkrat DH Psunj skozi oči naših tekmovalcev – poroča Janko Bačnar

maj 19, 2011

Na dan, ko tradicionalno „poscana Zofija“ poskrbi za obilico dežja, so se člani Pedal Cult Teama udeležili 2. tekme za Pokal Slovenije v spustu na sosednjem Hrvaškem v Pakracu.

Na sobotnem treningu je že kazalo da z dežjem ne bo nič in da bo proga od same suše razpadla, vendar so se proti večeru pojavili prvi oblaki in zjutraj so nas pred polfinalom že pričakale prve kaplje. Dežja je bilo ravno prav, da se je polegel prah v zavojih in da ni bilo živčnih menjav gum, saj je proga nudila odličen oprijem.

V obeh vožnjah so fantje odnesli le polovični izkupiček. V polfinalu sta do točk prišla Gašper Klemenčič in Tadej Razpet jr., Aleš Drole pa je končal tik za dobitniki točk. Smola se je v polfinalu držala Janka Bačnarja, ki je ob padcu izgubil precej časa, Martinu Kobalu se je snela veriga že na štartu, Matevž Močnik pa je moral podobno kot Bačnar kar trikrat pobirati kolo s tal.

V finalu je bila zgodba malo obrnjena. Najboljši med našimi je bil z izvrstnim 24. časom Martin Kobal, med dobitniki točk sta mu nato sledila še Klemenčič in Bačnar, ostali trije pa so imeli smolo s padci, vendar so vsi pripeljali do cilja.

Naši člani so tekmo zapuščali z mešanimi občutki, saj je bila proga izredno zaprta in je bila le bleda senca lanske tekoče in užitkov polne vožnje. So pa izkoristili vikend za testiranje dresov in zaščitne opreme POC, ter za zadnje ogrevanje koles pred domačo dirko v Cerknem. Se vidimo!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: