h1

1. dirka v spustu – Avče 2011

april 18, 2011

Pretekli konec tedna so se člani Pedal Cult Teama udeležili prve dirke v spustu za pokal Slovenije v Avčah. Ker je bilo udeležencev na dirki skoraj 200, so bila višja mesta že tradicionalno oddana boljšim tekmovalcem iz tujine in Slovenije. Prvo mesto je tako pripadlo Markusu Pekollu iz Avstrije, ki je tako kot že lansko leto za las odnesel zmago pred domačinom Nejcom Rutarjem. Tretji je bil še en avstrijec Boris Tetzlaff.

Med tekmovalci iz Pedala je najbolje kazalo Tadeju Razpetu jr., a je bil v enem izmed zavojev prehiter in tako je dober nastop končal šele na tretjem mestu med našimi in na 38 skupno. Najvišje in sicer na 25 mesto se je zavihtel Gašper Klemenčič – kugla, ki se na novo kolo šele privaja, a že po prvih vožnjah je prepričan, da je kolo pripravljeno na najvišja mesta, le še nekaj kilometrine mu manjka. Na drugem mestu med pedalovci najdemo Martina Kobala, ki je končno sestavil vožnjo brez večjih napak in tehničnih težav, ter tako svojega novega La Pierra pripeljal do odličnega 29 mesta. Nekoliko nižje na lestvici, na 45 mestu, najdemo Janka Bačnarja, ki je imel v polfinalu smolo s predrto zračnico in je tako prvo vožnjo na čas opravil šele v finalu, vendar je bil z nastopom in novim Cultom Madheadom zelo zadovoljen. Povratnik Aleš Drole – smok je zaključil kot 50., Tadej Razpet st. pa je s padcem pristal na 60 mestu, tik pred Matevžem Močnikom, kateremu po dolgi zimi tudi manjka še malo treninga.

Gašper Klemenčič – Kugla

Dirka v Avčah je minila v znamenju polne lune in precejšnjega števila poškodb, katerim so se naši člani izognili. Je že bolje zaostati kakšno sekundo več, kot pa da se ne prikažeš na štartu naslednje dirke, je bila skupna misel vseh. Ta bo čez en mesec, v Pakracu na Hrvaškem, kamor se bomo verjetno odpravili z okrnjeno ekipo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: