h1

Državno prvenstvo osnovnih šol v gorskem kolesarstvu. Naši z dvema uvrstitvama v deseterico. Popoldne še pokalna tekma v Slovenskem pokalu mladih

september 25, 2010

V četrtek 23. septembra so se osnovnošolci udeležili državnega prvenstva osnovnih šol v gorskem kolesarstvu. Prvenstva se je udeležilo kar 177 mladih kolesarjev, kar je lep obed in se za prihodnost gorskega kolesarstva pri nas ni bati. Tekmovali so v disciplini cross country in sicer v dveh kategorijah. Mlajši osnovnošolci – 4., 5. In 6. Razred ter starejši osnovnošolci – 7., 8. In 9. Razred.

Iz naše šole so se tekmovanja udeležili: Jan Štucin, Žiga Mavri, Primož Eržen in Tilen Klinc. Fantje so se na tehnično zanimivi in atraktivni progi dobro znašli in dosegli dva lepa rezultata. V prvem startu ob enajsti uri je startal Tilen in se dobro držal skoti oba kroga, ki sta bila predpisana za to kategorijo tekmovalcev. Na koncu je osvojil 7. mesto med 25. kolesarji.

Čez petnajst minut pa so se na progo podali še starejši osnovnošolci, ki so se spopadli s malce daljšo progo. Tu smo imeli kar tri predstavnike, najbolje pa se je odrezal Jan Štucin. Osvojil je nehvaležno 4. mesto. Žiga Mavri je bil 24., Primož Eržen pa 34. med 38. kolesarji.

Polpodne pa so se naši štirje člani udeležili še pokalne tekme, kjer so delili točke za pokal Slovenije mladih. Prvi je bil na startu Tilen, ki se je kljub slabi startni poziciji (brez točk v pokalu) dobro boril in se iz 15. mesta prebil na 9. pozicijo.

V drugem startu so sodelovali ostali trije: Primož, Žiga in Jan. Vsi so imeli najslabše startne pozicije in so se morali prebijati v ospredje. To je najbolje uspelo Janu Štucinu, ki je dirko končal na 5. mestu. Ostala dva sta končala bolj pri repu uvrščenih. Vendar so se vsi trije borili in tekmovali z veliko bolj izkušenimi tekmovalci.

Kar tako naprej in rezultati bodo gotovo prišli!

Slike v galeriji:

Advertisements

3 komentarji

  1. Čestitke vsem za napredek!!
    In čestitke vsem mladim tekmovalvem!!

    🙂


  2. Jaz sem bil tudi tam, ampak se je Jan Štucin še bolje izkazal od mene.!!!
    vendar pomembno je to, da sem dobil novo kolo z XT opremo.


    • žiga pa se je tudi zalo dobro izkazal,”primož”!Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: