h1

Ljubljanski maraton skozi oči Sonje

oktober 29, 2009
Zadnji vikend v mesecu oktobru se je odvijal že 14. Ljubljanski maraton. Vsekakor lahko rečem, da je ta prireditev, ki vsako leto pritegne večje število tekačev, veliko pripomogla k popularizaciji teka, kot vrste rekreacije. Številka tekačev vseh starostnih skupin, ki so se glede na psihofizično pripravljenost želeli preizkusiti v boju s časom oz. samim seboj, je bila tudi letos rekordna.
Nedeljski dan je postregel z enim izmed lepših jesenskih dni, idealnim za tek: jasno, brez vetra, ravno pravšnja temperatura…za štartni adrenalin je poskrbela tolkaška skupina Strojmachine, za vzdušje ob progi navijači, v cilju pa množica gledalcev.
dobra-volja-na-progi
Med tremi dolžinami prog ( 9,2km, 21km in 42 km) sem se sama že drugo leto zapored udeležila rekreativnega teka, ki je bil letos zaradi spremembe trase namesto 10,5 km dolg le 9,2km. Kljub malo krajši progi, pa je bila le-ta za odtenek težjega profila, kot trasa iz prejšnjih let. V cilj sem pritekla z lahko rečem solidnim rezultatom (netto 48:45) in dosegla 258 mesto med več kot 2560 ženskami, generalno gledano boljše kot lani :).
Med tistimi, ki so se udeležili teka na katerikoli dolžini pa ne gre izpustiti pohvale starostni skupini nad 60 in več let. Posebej še tistih, ki so se pri svojih letih pogumno in s pametjo podali na 21km ali pa celo 42km progo in jo tudi uspešno pretekli. Naj nam bodo za zgled …in mogoče se jim pridružim/o že drugo leto – če ne, pa enkrat po šestdesetem 🙂
Več na http://www.ljubljanskimaraton.si
LP Sonja
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: