h1

Treking liga – Okoli Storžiča

avgust 31, 2009

Ste že slišali za treking ligo? Tudi dva Pedalovca sva šla prvič sprobat tekmo, ki ponuja udeležencem veliko adrenalina in tekmovalnosti, hkrati pa zahteva nekaj znanja iz orientacije, gibanja v naravi in predvsem vzdržljivosti in kondicije.

100_2889foto: Tilen Sedej

Tako sva v nedeljo s Tilnom odrinila zjutraj proti Predvoru pod Storžičem. Pričakala naju je kar presenetljiva množica tekmovalcev v popolni “adventure race” opremi. K sreči sva tudi midva prebrala pravila treking lige in se opremila s kompasom, zemljevidom, prvo pomočjo, čelno svetilko ter se v supergah z dvema litroma vode na hrbtu pripravila na štart 20 kilometerske proge s 1200 m višinske razlike. Seveda če se ne izgubiš 🙂

okrog Stor__i__a 112Foto: Treking liga

Točno ob 9:30 je štarter zapiskal štart in tekmovalci smo se zapodili proti prvi KT. Kmalu se je pot postavila pokonci in hitro je pot postala stezica, ki nas je pripreljala do prve KT nekaj nad 900m. Stezica se je nadaljevala po prekrasnem grebenu proti označeni planinski poti.  No in tukaj sva prvič naredila večjo napako. Prepozno sva se zavedla, da sva prišla na planinsko pot in namesto levo zavila desno. Po nekaj sto metrih spuščanja sta naju dohitela še dva tekmovalca, ki sta se nama “šlepala”. Začel sem gledati karto in spoznal da smo prišli prenizko in se moramo vrniti nazaj. Ko sva prišla nazaj na pravo pot sva razočarana ugotovila, da naju je prehitelo kar nekaj tekmovalcev. Do naslednje točka sva tekla po lepi razgledni poti. Točko sva dobila hitro in brez problemov pri lovski koči. V družbi še dveh tekmovalcev smo tekli naprej proti koči na Kališču, nekje na višini 1500m. Pri planinski koči sva jo mahnila po grebenu proti 4 KT in jo brez problemov našla. Pri vračanju nazaj sem grdo padel. Vendar padec ni bil problematičen, bolj je bolela noga v katero me ne “nabasal” močan krč.

okrog Stor__i__a 114foto: Treking liga

Ko so bolečine minile sva nadaljevala v družbi še enega trekerja, tistega s katerim smo se skupaj izgubili že po prvi KT. No in to smo ponovili še enkrat. Prehitro smo se odločili za spust v dolino in se namesto po pravi planinski poti iz Kališča v dolino, odpravili po drugi, manj obljudeni in bolj nevarni poti proti cilju. Po mojem mnenju razlika ni bila velika, največ nas je stalo ustavljanje in ugotavljanje kje smo. Na zadnjo KT smo sicer prišli čisto iz druge strani kot ostali trekerji, vendar smo jo prav tako našli. Sledil je še tek v cilj in konec.

Na koncu sva bila oba s Tilnom zelo zadovoljna s najinim prvim tekmovalnim trekingom in se ga bova z veseljem še udeležila. Malo grenko je spoznanje, da sva se dvakrat izgubila in tam gotovo pustila pol ure, če ne še več. Tako nama je pripadlo 8 mesto izmed 17 dvojic. S tem sva izpolnila najin cilj, biti med prvo polovico. Toda brez “lutanja” bi bila lahko tudi na 5 mestu…vendar lahko je biti po bitki general.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: