h1

Tura Zadnja Trenta in Trebiški dol – BMT 5

avgust 9, 2009

Peta BMT tura je bila bolj kot ne tura iskanja rezervnih opcij. Z Aleškom sva zgodaj zjutraj parkirala avta na začetku lepene a že mimo naju pripelje terenec TNP v smeri Klementa Juga kjer se začne steza. Za »rangerja« sva bila po mojem več kot očitna kam sva namenjena. V vsej sreči v nesreči je bilo obema jasno, da mimo doma nebo šlo in o ture so ostale samo še pobožne želje.

P1080642

V zbiranju poguma sva se raje odločila, da poskusiva srečo višje v dolini Trente. Padla je ideja o osvojitvi prelaza pod Bavškim grintovcem. Pot se je lepo iztekala po dolini a naju spet pričaka presenečenje. Planinca nama razložita, da so malo višje na enem  kratkem odseku jeklenice. A ta 400m vzpon se je le izplačal, ker so bili na koncu doline prav lepi slapovi in tolmuni.

Na srečo sem že par mesecev nazaj študiral eno turco po muljateri skozi Trebiški dol. Idejo sva realizirala. Kajpak brez karte sva se spet nekoliko iskala start a sva uspešno našla. Pri startu sem se edino bal, da bo pot nevozna. Takoj po koncu makadama naju pričaka nevozna muljatera. A trud se je nama poplačal, saj je po nekaj višincih postala vozna a vseeno zelo naporna. Pot je naju vodila do prelaza v Zadnjico. Poskusila sva celo rahlo v smeri proti zasavski koči a sva se raje na 1670 višinskih metrih obrnila, saj je bilo grušča čisto preveč za nenaporen spust. Dolina je bila fantastična in prelepa in snežni plazovi so nama ponujali bajkosmučarske užitke.

Da sva na vse zadnje le imela srečo, se je izkazalo pri spustu, ko je Aleško izgubil GPS napravo a sta dva Nizozemca našla in nama vrnila.

Vsekakor Trebiški dol kliče po ponovnem obisku. Velika glava kar vabi … a le v jeseni, ko popusti turistična raja.

Ostale slike

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: