h1

34. zimski pohod na Porezen

marec 23, 2009

V nedeljo 22.3.2009 smo se Boštjan, Andrej, Luka in Jure, člani ŠD Pedal ter Primož in še en Andrej odpravili na 34. zimski pohod na Porezen. Pogled na Porezen je obetal lep nedeljski izlet.

img_4782


Zjutraj ob 7-ih smo se zbrali na določeni lokaciji v gasi in najprej nazdravili rojstnemu dnevu, ki ga je ravno na ta dan praznoval Luka. Nato smo se odpravili čez Brdce proti Labinjam do Labinjskih Leh, kjer je bila naslednja postojanka. Pot nas je naprej vodila po lepi potki do lovske koče, kjer smo se srečali z drugimi planinci, ki so šli čez Vrše na Porezen. Povzpeli smo se po grebenu na Porezen. Hoja po grebenu je bila idealna, saj je bil sneg pomrznjen, tako da se ni vdiralo, nebo brez oblaka in vetra, sonce je pripekalo, pogled pa je segal daleč naokrog.

img_4781

img_4789


Na vrh Porezna smo prispeli okrog 10-ih, kjer je bilo zelo veliko ljudi med drugimi smo srečali tudi Breznkarja ter Jožeta.

Po dobri uri, ki smo jo preživeli na vrhu Porezna je bil čas za sestop v dolino. Ravno ko smo se pripravljali na odhod smo zagledali še Tilna, ki je v tistem trenutku prišel na vrh. Malo smo še pogovorili, nato pa odkorakali proti planini Otavnik, kjer smo videli sveže stopinje medveda, ter srečali prestrašenega možakarja, ki je ravno dve minuti pred nami videl medveda.

Ah medved gor ali dol smo se odpravili naprej v grapo Zapoške do vasi Gorje in naprej v Cerkno.

Prehodili smo en lep krog v lepem vremenu in dobri družbi. Za dobro voljo pa je poskrbel slavljenec z litro viljamovke, ki je skopnela na vrhu Porezna. Na koncu smo bili vsi vsaj malo utrujeni od naporne poti ter sklenili, da drugo leto ponovimo turo.(upajmo)

Se vidimo drugo leto v čim večjem številu.

Lep športni pozdrav

Še več slik

Boštjan

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: