h1

Enduro Cerkno 2015 (DP)

23 maja, 2015

Lahko bi rekli, da se je sezona 2015 za ŠD Pedal in Pedal racing team zaključila sijajno…Toda kako, saj tekmovalci sredi maja šele nabirajo točke in so vse karte še na široko odprte??

Do takega začetka zgodbe, ki je hkrati zaključek, pridete, ko se odločite organizirati Sloenduro tekmo državnega prvenstva in ves čas stremite k temu, da bo najboljša in jo zaključite z osvojeno kolajno. Za vse to smo v Pedalu poskrbeli, edino vreme nas ni najbolje poslušalo in je namočilo terene pred samo dirko. Prijave so, sicer ironično, deževale, marsikdo pa se je zaradi “vlage” podelal v hlače in je ostal doma. 115 pogumnih tekmovalcev, se je v soboto 16.5. vseeno odločilo štartati na dvodnevni dirki na vrhu smučarskega centra Cerkno. V gozdu je ravno prav drselo, da so tekmovalci uživali, a za korak višje, za kombinacijo užitka in hitrosti, je bilo potrebno pokazati precej možatosti, ob kateri  je imela zadnjo besedo gospa štoparica.

 

Tadej Razpet, z nekaj padci do 3. mesta

Tadej Razpet, z nekaj padci do 3. mesta

 

Le to, je najbolje ukanil naš najhitrejši član Tadej Razpet. Fant, na katerega že vrsto let polagamo vse upe, je vse dni pred tekmo pomagal pri urejanju prog, nato pa se v soboto in nedeljo z njimi tudi spopadel. Pri takšnih hitrostih, kot jih razvije Tadej s svojim Wildcardom, ko cilja na stopničke, so dostikrat prisotni tudi padci. Teh je bilo tokrat več, kot za prste ene roke, a kljub temu smo ga na cilju glasno pozdravili na 3. mestu med elito, ter 4. skupno.

 

Janu je ponagajala veriga

Janu je ponagajala veriga

 

Tudi glavni klubski rival in prav tako voznik Wildcard kolesa, Jan Štucin, ni dosti zaostajal. Postavil je nekaj odličnih časov (na hp4 celo z naskokom najboljši), vendar s težavami z verigo ni mogel višje od 10. mesta.

 

Bačnar se je uvrščal visoko, vse do tehnične okvare

Bačnar se je uvrščal visoko, vse do tehnične okvare

 

V soboto sta bila hitra tudi veterana Janko Bačnar in Jaka Čuk. Oba sta z nekaj napakami zasedla 4. in 5. mesto v skupini, a bolj kot to jima je nagajal prehlad. Jaka v nedeljo zato niti ni štartal, Bačnar pa se je boril vse do predzadnje preizkušnje, ko je že dišalo po stopničkah, nato pa mu je na Rupnikovi liniji odlomilo menjalnik, verigo, ter nekaj naper in sanj o medalji, kljub nošenju kolesa do cilja je bilo kmalu konec.

 

Jaka Čuk, je z znamko WTB poskrbel za lepe nagrade za najhitrejše

Jaka Čuk, je z znamko WTB poskrbel za lepe nagrade za najhitrejše

 

Najhitrejši veteran je bil tako na 35. mestu Boštjan Marcina, malo bolj v ozadju pa je dirko končal glavni konstruktor hitrostnih preizkušenj Martin Rupnik. Po lanski poškodbi in preobilici dela za Enduro Cerkno, se je Martin odločil, da bo na progah predvsem užival in uspešno pripeljal do cilja.

 

Boštjan Marcina je bil najhitrejši Master med Pedalovci

Boštjan Marcina je bil najhitrejši Master med Pedalovci

 

Med vso falango mladincev, ki smo jih postavili na štart, sta se najbolje odrezala Matjaž Istenič na 14. in Maks Trobec na 21. mestu. Matjaž se je dolgo časa vozil na prvem mestu, nato pa ga odstopil Gregi Žvanu zaradi tehničnih težav. Oba sta uvožena iz logaško-vrhniškega konca, zaradi odličnih odnosov pa jih bomo kmalu šteli med cerkljane, le narečje ju malo izdaja.

 

Isteniča in Trobca je bilo lepo videti na stopničkah

Isteniča in Trobca je bilo lepo videti na stopničkah

 

Ob zaključku takšne prireditve gre pohvaliti vse redarje, štarterje, prostovoljce, ter vso sorodstvo ki smo ga potrebovali za organizacijo. Enduro Cerkno je prireditev, ki takoj za svetovno znanim Jazz festivalom, cerkljanskimi pustnimi maskami, ter gasilsko veselico s tombolo, privabi na plano nebroj cerkljanskega življa, ki z začudenjem in veseljem spremljajo tekmovalce, ki po hribu navzdol namesto zaviranja rajši še malo poganjajo pedala.

 

Najbolj zaslužni

Končni zmagovalci

 

Prav na koncu, kot je že stara navada bi se radi zahvalili vsem sponzorjem. Nekaj redkih, svetlih izjem, ki nas spremljate že iz tekem spusta in ki še vedno verjamete v naše dobro početje, ko se leto za letom trudimo obdržati sloves dobrih gostiteljev in organizatorjev, ter vidimo na cerkljanskem odlične možnosti za razvoj gorskokolesarskega turizma, medtem ko moramo preskočiti marsikatero poleno vrženo pod noge. Na žalost nekaterih smo precej trmasti, trdoživi in nenazadnje tekmovalni, ter bomo takšni tudi ostali…saj, kako bi pa izgledala tekma sredi centra Cerkna, če se ne bi med najhitrejšimi skozi cilj pripeljali Razpet, Štucin, Marcina, Rupnik, posvojena Bačnar in Istenič, ter še četica mladcev ki se še brusijo za prihodnja leta?

Komentiraj