h1

Dh Buzet

26 junija, 2014

Četica pedalovcev se je konec maja, kot je že v navadi, mudila na hrvaškem. Črt Moravec, Janko Bačnar, Jurij Alič, Matija Klemenčič in Sašo Mrak so se udeležili tekme DH Buzet, ki je bila letos tudi v koledarju UCI C2, zaradi česar se je na štartu pojavilo tudi nekaj hitrih spustašev iz tujine. Odlična proga s sicer ne preveč posrečenimi skoki, lepo vreme in odlična družba so poskrbeli za fenomenalno vzdušje že v petek na dan prvih treningov. Prešerno vzdušje se je zelo hitro končalo za veterana Bačnarja, saj je že v tretji vožnji preveč sekal levi zavoj, ter pristal v drevesu in nato s salto na tleh. Kot je v našem taboru tudi že postalo stalnica, da nas s tehničnimi težavami razveseli mladinec Alič, ni bilo tokrat nič drugače. Odlomljena ročica zavore in zasilna rešitev: lepilni trak in kos lesa. Ostali pedalovci niso imeli posebnih težav, kot je to v navadi že prvi dan.

 

Hitri Klemenčič bo DH Buzet 2014 verjetno čimprej pozabil. Brez padca bi se verjetno zavihtel med prve tri.

Hitri Klemenčič bo DH Buzet 2014 verjetno čimprej pozabil. Brez padca bi se verjetno zavihtel med prve tri amaterje.

 

Sobotni del se je začel z jutranjimi treningi, v popoldanskem času pa so bile na vrsti kvalifikacije. Te so naši člani odpeljali še z nekaj rezerve, Alič pa si je vzel še nekaj dodatnega časa, saj je predrl zračnico in ni prišel do cilja, zato mu sodniki niso dovolili na štart nedeljskega finala. Finale sta Bačnar in Mrak odpeljala solidno in pristala vsak v svoji sredini kategorije. Za več zanimivih trenutkov sta poskrbela tekmovalca v kategoriji amaterji. Klemenčič je štartal proti stopničkam, a je naredil napako že v prvi sekundi in padel s štartnega podesta. Kljub temu je nadaljeval s sproščeno a hitro vožnjo in končal kot 10. Kdo ve kaj bi bilo, če….Naš drugi amater, Moravec, pa je v finalu padel kar 3x, si pri tem tudi precej poškodoval koleno, tako da je končal precej pri repu razpredelnice.

 

Bačnarju bi rezultat iz 2012 prinesel 3. mesto, tokrat pa je bilo dovolj le za 6. med veterani.

Bačnarju bi rezultat iz 2012 prinesel 3. mesto, tokrat pa je bilo dovolj le za 6. med veterani.

 

Kljub novim bojnim ranam so naši tekmovalci Buzet zapuščali dobre volje in v želji da se frugo leto oddolžijo z boljšimi rezultati.

Komentiraj